Esteu aquí

Com cada juliol, torna el Cinema i Música a la Capsa

Enguany amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal, que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora.

Patrici Bedós, a la esquerra, i Albert Azpiazu, a la dreta, col·laboren en el rodatge ...Y cuando el rostro volvío... de Josep Rocamora, darrera de la càmera.

dimarts, 15 juny, 2021 - 16:30

Com cada estiu des de fa ja sis anys,  arriba el mes de juliol acompanyat d’una boníssima banda sonora: la de les creacions de músics de la ciutat per al cicle Cinema i Música. 

El Cinema i Música és un projecte de residència impulsat per La Capsa que treballa amb músics de la ciutat o amb una estreta relació amb el territori i que busca fer sortir al músic de la seva zona de confort per tal d’esdevenir creador. L’objectiu és que aquests músics creïn una sinergia interdisciplinària amb el llenguatge que decideixin utilitzar, lligant una obra d’art considerada ja part de la història amb una de nova creació, presentant així una obra que ens porti a veure escenaris que no haguéssim imaginat abans.

Fent una curta repassada podem dir que des de 2016 han passat per l’escenari d’aquest petit festival una cinquantena de músics de la ciutat i de propostes de més enllà del riu que han creat/composat/improvisat la banda sonora de grans clàssics de la història del cinema mut. Així, hem pogut gaudir del cinema de George Meliès, Charles Chaplin, Buster Keaton, F.W. Murnau, C.T Dreyer o Harold Lloyd.

Enguany proposem un cicle 100% local: tant la totalitat dels músics com totes les pel·lícules que podrem veure, són del Prat. I és que el cicle d’aquest estiu està dedicat al fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal. Es tracta de pel·lícules fetes amb pocs recursos però amb uns resultats molt interessants que van fer del cinema amateur pratenc, entre els anys 1949-1986, un referent en el seu temps.

Gràcies al treball conjunt amb l’arxiu hem fet una selecció de quatre pioners, del cinema al Prat. Els directors escollits per a aquesta edició son Fermí Marimón, Jordi Bringué, Manuel Villanova i Josep Rocamora. Hi haurà quatre sessions, una per director, i tot i que tant els cineastes com els músics són tots pratencs, les propostes seran molt diferents entre elles:

Dimecres 30 de Juny
El cinema de Josep Rocamora per Arnau Pascual

Per a la primera sessió del cicle, l’Arnau Pascual, trombó i bateria, posarà música al cinema de Josep Rocamora, fent una exploració amb sintetitzadors i electrònica en directe mitjançant “Live”. Concretament, els curtmetratges “Mónica” (1975-1976), “Cita a les 6” (1976) i “Un sostre” (1982).

Dimecres 7 de Juliol
El cinema de Manuel Vilanova per Garazi Baretxe i Paula Merino

Per a la segona sessió del cicle, les joves Garazi Baretxe i Paula Merino acompanyaran amb la seva creació musical, el cinema de Manuel Vilanova (1917 – 1990). Explorant les possibilitats del clarinet, la guitarra i la veu, crearan una nova banda sonora pels curtmetratges “La Cita”, “La Puerta Cerrada”, “La Transformación de una Ciudad” i “La Carraca”.

Dimecres 14 de Juliol
El cinema de Fermí Marimón per Nico Mellon

Per a la la tercera sessió del cicle, Nico Melon interpretarà el cinema de Fermí Marimón (1932). El Nico té experiència professional en l’edició musical de curtmetratges i audiovisuals, i musicarà amb el seu baix i l’electrònica, els assajos rítmics “Ballet Burlon”  (1956), “Transit Sirtaki” (1971), i “Bocherini” (1972) així com el curtmetratge “Cuento de Reyes” (1956).

Dimecres 21 de Juliol
"El Prat Documental" de Jordi Bringué per Duo Chagall

Per a la quarta i última sessió del cicle, el Duo Chagall posarà música al cinema de Jordi Bringué. Duo Chagall són Míriam Farré i Dani Claret, clarinetista i violoncel·lista Crearan des de la música clàssica i la contemporània passant per l’experimentació amb la veu, la banda sonora per la pel·lícula “El Prat Documental” (1952).

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 maig, 2022 - 11:00

S'obren les preinscripcions per a L'Escola d'Arts en Viu

Del 16 al 27 de maig es pot realitzar la preinscripció a L'Escola d'Arts en...

divendres, 13 maig, 2022 - 11:00

Explosió de cultures en la 3a edició de l'Spring Festival

Una setmana d'activitats en anglès als centres educatius i culturals del Prat

dimecres, 11 maig, 2022 - 11:45

L'Ajuntament atorga 232.200 euros en 1.159 ajuts per a les activitats d'estiu

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/viulestiu