Esteu aquí

Classes de dansa amb música en viu

Nou espai d’aprenentatge de l’acompanyament de la dansa per a pianistes

dimecres, 4 novembre, 2020 - 09:00

Entre les novetats de l’oferta formativa de L’Escola d'Arts en Viu per a aquest curs 20-21 n’hi ha una que posa en contacte alumnat jove i adult de l’aula de piano i de l’aula de dansa. Es tracta de l’assignatura d’Acompanyament Piano Dansa en la qual, alumnes avançades de Piano aprenen recursos per a acompanyar musicalment una classe de dansa. Aprenen a tenir recursos d’impovisació que permetin oferir a l’alumnat de dansa diferents tempos, diferents estils, diferents estat d’emoció, contrastos, etc.

La figura del o de la pianista que acompanya una classe de dansa és molt important i obliga a l’instrumentista a saber adaptar-se en tot moment al grup de ballarines o ballarins per a qui està tocant. En un sentit oposat, els alumnes de dansa, amb la música en viu a l’aula, han de tenir unes habilitats d’escolta i concentració encara majors i una capacitat d’adaptació i flexibilitat als canvis i a les pautes sonores que enriqueixen el seu aprenentatge.

Aquesta nova proposta de L’Escola està en la línia de tot allò que afavoreix la Confluència de les diferents disciplines, i permet a l’alumnat aprendre interdisciplinàriament elements tant del llenguatge de la dansa com de la música. Les classes de Dansa en les quals es durà a terme aquesta proposta es desenvolupen a l'aula de dansa del 'Teatre L'Artesà.

Compartir

Noticies relacionades

Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...