Esteu aquí

Celebrem el dia de la música presentant l'Almeuritme 2020: "Bon dia", d'Els Pets

dijous, 25 juny, 2020 - 17:30

A diferència d’altres anys, la festa de presentació es va fer només amb els participants del projecte. Tot i l’estranyesa inicial, la festa va tenir el mateix caliu familiar d’altres anys i vam poder gaudir de l’entrada de l’estiu amb un dels projectes més arrelats de La Capsa.

Un any més, el cap de setmana del 21 de juny hem celebrat el Dia de la Música (i el solstici d’estiu) presentant el nou vídeo de l’#Almeuritme, un projecte que pretén mostrar les cares i els indrets del Prat a partir de la música, sigui de composició pròpia o adaptada.

Ja fa tres anys que les cançons de l’#Almeuritme s’assagen sota la guia de grups amb un cert renom: el 2018 va ser Sidonie qui va participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Per a l’edició del 2019, es va composar la primera cançó original del projecte, Aeropuerto del Prat, en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios.  Enguany, recuperem la fórmula que es va iniciar l’any 2018 amb la cançó Bon Dia del grup Els Pets, qui han acompanyat als 24 músics locals en el procés creatiu de la versió pratenca.

Els efectes del confinament

Enguany, però, no ha estat “tan fàcil” – que mai ho és! -, arribar a assolir els objectius del projecte, ja que el confinament va arribar just a meitat del procés de creació. Els assajos havien arrencat, la versió de la cançó estava encaminada i el concepte audiovisual que es volia treballar era totalment diferent del que s’ha acabat fent. Però sembla que allà a on hi ha dificultat hi ha enginy i tots els participants del projecte s’hi han sabut adaptar i reinventar.

Així, aquest #Almeuritme és diferent de qualsevol altre que s’hagi fet abans: les gravacions d’àudio i vídeo s’han hagut de fer amb els materials que cadascú tenia a casa, la producció ha estat a distància i, fins i tot, hi ha un bateria construïda amb material reciclat! En definitiva, és una captura del temps en el qual s’ha creat.

Presentació del vídeo

La presentació del vídeo es va fer el dissabte passat a la sala, asseguts i respectant la distància de seguretat. Els convidats van ser tots aquells que hi van participar: des dels músics, a la productora Elsabeth, l’Escola d’Arts en Viu del Prat o els mateixos Els Pets – sense en Lluís Gavaldà, ja que viu a Londres -. L’estranyesa d’haver de celebrar una presentació en aquestes circumstàncies es va convertir ràpidament en caliu quan la cara del Lluís va aparèixer a la pantalla gran, felicitant i agraint a tots els participants la feina feta.

Tot seguit, una veu en off va dir:

Plogui o nevi, la música fa que surti el sol. En aquesta primavera tan plujosa i conflictiva, La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu del Prat han decidit arremangar-se perquè tothom tingui un bon dia. Un any més i ja en són 10, els músics del Prat han cantat des de les seves cases perquè el “Bon dia” del Lluís Gavaldà i companyia arribi també a les vostres. Per celebrar el final d’aquest estat d’alarma, ara que les places tornen a omplir-se de gent i l’estiu està al cap de carrer, és el millor moment per cantar tots junts que avui fa bon dia. Sol i música, amics i amigues!

I amb aquestes paraules es va donar el tret de sortida a la presentació de l’#Almeuritme2020. Un Almeuritme que tot i ser el més accidentat de la història del projecte també és aquell amb més càrrega simbòlica.

Des de La Capsa volem agrair i felicitar a tots els implicats per la feina feta, pel seu increïblement positiu estat d’ànim i per la tossuderia necessària per a acabar tot això! Gràcies!!!

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 13:30

Com sonen els espais que ens rodegen?

El projecte guanyador de la beca Música i Territori dins la convo /UNZIP ja...