Esteu aquí

Celebrat un nou Fòrum de Treballs de Recerca "Ciutat del Prat"

Alumnes de batxillerat presenten en públic el resultat de les seves investigacions

divendres, 5 abril, 2019 - 12:45

Ahir dijous 4 d’abril el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa va acollir la presentació pública dels treballs de recerca destacats d'aquest curs 2018 - 2019. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Prat i el Servei Educatiu, amb la col·laboració dels instituts d’ensenyament secundari que imparteixen batxillerat al Prat, organitzen el Fòrum de Treballs de Recerca "Ciutat del Prat", una mostra dels treballs de recerca de l’alumnat de la ciutat que han estat destacats pel jurat del Fòrum.

Aquest acte comparteix amb altres accions del departament municipal d’Educació la voluntat de fomentar la participació de la ciutadania en la comunitat educativa del Prat, alhora que vincula els diferents temps, espais, agents i recursos educatius i culturals de la ciutat per generar més i millors oportunitats educatives.

La importància del treball de recerca

El treball de recerca és fonamental perquè l’alumnat experimenti el procés investigador i així consolidi la competència en recerca. També posa en valor l’interès pel saber i per aprendre a aprendre, mentre es desenvolupen múltiples capacitats de caràcter interdisciplinari, es promouen les habilitats comunicatives i argumentatives, i les tècniques de cerca i processament de la informació, tan necessàries en el món actual.

10 investigacions

Enguany, al Fòrum s'han presentat un total de 10 investigacions, la majoria de l'àmbit científic i tecnològic. Per exemple, un d'ells explica com la música influeix en les nostres emocions i el nostre benestar físic i mental, un altre tracta sobre les aus aquàtiques de la llacuna de Cal Tet i un sobre l'oblit dels gitanos durant l'Holocaust, entre altres.

Consulta dels treballs

L’alumnat destacat pel jurat de l’acte va poder donar a conèixer a la ciutat del Prat les seves investigacions en aquesta jornada, i alhora van ser reconegudes i reconeguts per la vàlua dels seus treballs. La difusió d’aquests treballs presentats pels centres de secundària del Prat s’ha dut a terme amb l’edició d’un llibret recopilatori, que es va distribuir durant l’acte de presentació i als centres educatius de la ciutat. També es podran consultar els treballs del 16è Fòrum de Treballs de Recerca “Ciutat del Prat” del 8 al 26 d’abril a l’Arxiu Municipal, ubicat al Cèntric Espai Cultural.   
  

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...

dimarts, 27 setembre, 2022 - 13:00

Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023

La Begoña Román serà l'encarregada de la ponència