Esteu aquí

Celebrades les Jornades de la formació professional FP.Prat

Aspecte de la jornada celebrada al Centre de Promoció Econòmica.

dilluns, 9 març, 2020 - 14:30

Les Jornades FP.PRAT es van desenvolupar entre el 2 i el 6 de març als instituts de formació professional Illa dels Banyols i Les Salines, a empreses de l’entorn i al Centre de Promoció Econòmica. 

Aquestes jornades les organitza el Consell Municipal de Formació Professional, òrgan de participació constituït plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local, amb l’objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral dels joves i persones adultes de la ciutat. 

Les jornades FP.PRAT tenen com a objectiu general millorar i enfortir la connexió entre la formació i el mercat de treball, aspecte que és clau per millorar la formació de l’alumnat i per actualitzar les metodologies i tècniques del professorat. Així, en l'edició d'enguany, els instituts han tornat a oferir vuitanta activitats que completen i enriqueixen el currículum del seu alumnat.

Sessió inaugural

La sessió inaugural va tenir lloc el dia 2 de març al Centre de Promoció Econòmica. L’objectiu d’aquest acte és generar un espai de trobada i debat entre els diferents professionals relacionats amb la formació professional: empreses, docents dels instituts i altres agents econòmics i socials del territori.

Es va obrir amb la ponència “L’FP en el treball del futur”, a càrrec de Sara Berbel, doctora en psicologia social, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Fundació BCN Formació Professional. Va estar acompanyada de Neus Pons, directora de la Fundació BCN Formació Professional, i de Josep Basols, director de recursos humans de l’empresa BEST Tercat.

A continuació, després de la salutació de l'alcalde, Lluís Mijoler, i del president del Consell Català de Formació Professional, Fabián Mohedano, es va donar pas al reconeixement al programa formatiu Pla de transició al treball de l’Institut Illa dels Banyols per celebrar que fa 30 anys que es porta a terme al Prat

Reconeixement a les empreses

Aquest acte va concloure amb un reconeixement a les empreses que enguany han destacat per la seva implicació i col·laboració amb la formació professional, i va comptar amb l’assistència de l’alcalde del Prat, la presidenta del Consell d’FP, Pilar Eslava, i els vicepresidents i vicepresidentes del Consell d’FP, Marta Mayordomo, Miguel Ángel Noval i Jordi Morera. 

A proposta de l’Institut Les Salines les empreses distingides van ser Hapag Lloyd i Fernández López, SAU. A proposta de l’Institut Illa dels Banyols van ser Domusa Teknik, Evarm i CAE, i a proposta del Centre de Promoció Econòmica van ser SAT-Remolar, Lluch Essence i Nadal Forwarding.

Les empreses que han participat en les Jornades FP.Prat organitzant xerrades, sessions tècniques i demostracions als instituts han estat les següents: ABB, Air Europa, Ajuntament del Prat, Amazon, Armacell, Associació de Tècnics Titulats en Transport i Logística (ATTL), BMW, Brumen, CMES, Consorci de Turisme del Baix Llobregat, DAMM, Domusa, Ejercito del Aire, EVARM, Fabricant d'olis de competició SORT, Fanuc, Fenie Energia, FPAC, Hapag Lloyd Spain S.L., HUNE, IFS Logistics S.L., Inspector EASA, Isover, JCB, MC Trinter S.A., Obicex, Ostelea, School of Tourism & Hospitality, SEAT, SikureWeb, Suardiaz Group S.A. i Yaskawa.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:45

Segueixen tots els projectes i entorns d’aprenentatge d’Interseccions

S’adapten al format telemàtic alguns dels projectes
Imatge gràfica Voluntariat Lecxit 2020

dijous, 29 octubre, 2020 - 08:30

El programa LECXIT busca persones voluntàries

Voluntariat en format telemàtic i/o presencial per l’acompanyament lector...

dimarts, 27 octubre, 2020 - 10:00

El servei d’interpretació i suport a l’atenció de persones migrades incorpora la llengua xinesa

És un servei gratuït gestionat pel programa municipal de Nova Ciutadania,...