Esteu aquí

Celebració de la dansa a l'escola Honorable Josep Tarradellas

L’alumnat de primer va compartir amb l’escola les peces creades en motiu del Dia Internacional de la dansa

dijous, 6 maig, 2021 - 11:00

El passat 29 d’abril, al pati de l’escola Honorable Josep Tarradellas, es va celebrar el Dia Internacional de la Dansa. L’alumnat participant d’aquest projecte, que va de P3 fins a primer de primària, va omplir la pista amb entusiasme i va gaudir de les peces que els infants de primària havien preparat per a l’ocasió. L’escenografia escollida va simular les aules de l’escola, disposant alguns pupitres a la pista, mentre els nens i les nenes dansaven coreografies grupals de diferents registres, amb pistes musicals variades.

Les fites del projecte de dansa

El projecte de dansa a l’escola, en col·laboració amb L’Escola d’Arts en Viu i en el marc d’Interseccions, procura democratitzar l'accés al llenguatge de la dansa i que els i les mestres incorporin la dansa grupal com una eina metodològica i expressiva a l'aula, potenciant la sensibilitat artística dels alumnes mitjançant el llenguatge corporal i musical i la cooperació. A més, el projecte planteja un treball dirigit a les emocions, la creativitat i la cohesió grupal, especialment necessaris en aquest curs insòlit. 

L’exploració d’aquest curs: la relació amb l'espai, l'escolta activa i el moviment

Aquest curs l’alumnat ha explorat aspectes com la relació amb l'espai, el desenvolupament de l'escolta musical activa i el moviment, tot atenent al pols de la música i al del mateix cos, entre d’altres. Es tracta, per sobre de tot, d’experimentar i comprendre el fet artístic per tal que els infants puguin mostrar els seus sentiments a través del moviment així com d’obrir un espai d’exploració partint del seu propi imaginari. A través de la dansa expressen i exploren les emocions, es treballa l’empatia, l’escolta i la imaginació i la llibertat. En aquest sentit, i recuperant el recent article publicat sobre el projecte Aprendre (no només a ballar) amb la dansa, el director de l'escola Honorable Josep Tarradellas, Juanjo Luján, compartia que "la dansa és una gran eina per treballar diferents llenguatges i maneres d’expressar-se. A més, afavoreix molt la sensibilització i l’empatia".

Els fruits del projecte de dansa a l’escola al llarg d’aquests anys

Resulta remarcable el recorregut realitzat en el llenguatge de la dansa per part de l’alumnat i professorat de primer de primària, que empra la dansa a l’aula des de P3, en el marc d’aquest projecte. Han après a escoltar els seus cossos i els dels seus companys i companyes, a gaudir del moviment tant individual com grupal i a expressar a través d’aquest les seves inquietuds. A més, gràcies a aquest recorregut al llarg dels anys, s’ha generat una gran complicitat entre les professores de l’escola i l’especialista de dansa de L’Escola d’Arts en Viu a l’hora d’abordar plegades la dansa a les aules.

Reviviu la celebració de la dansa amb els mitjans locals 

El Prat TV i Prat Ràdio va desplaçar-se fins al pati de l'escola Honorable Josep Tarradellas per fer extensible aquesta diada tant especial amb les famílies i tota la ciutat. Prat Ràdio va fer una connexió en directe (accediu-hi aquí) amb entrevistes a la professora de dansa i el director de L'Escola d'Arts en Viu, Olga Clavel i Jordi Umbert, que van repassar des de la preparació de l'espectacle fins l'explicació del que podria veure's a escena, i que podeu gaudir a continuació amb el vídeo-reportatge de Prat TV. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...