Esteu aquí

Cases d'en Puig: un any amb molt d'ambient

El Centre d'Informació Ambiental ha complert el seu primer any d'existència. Aquest equipament ha esdevingut un espai per a la participació, l'intercanvi i el debat sobre el medi ambient i la sostenibilitat urbana.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Durant aquest any, les Cases d'en Puig han estat visitades per unes 650 persones al mes (un total d'aproximadament 8.000 persones). S'ha evidenciat un gran interès dels centres docents de la ciutat per visitar-les, així com curiositat d'altres administracions per accedir al material elaborat al Prat, ja que es tracta d'un equipament pioner a l'Estat. Les Cases d'en Puig tenen com a objectius principals informar sobre l'estat del medi ambient a la ciutat i donar suport als projectes dels diferents agents socials i econòmics que treballen per millorar la qualitat ambiental del Prat. Així mateix, són el punt de referència del projecte d'Agenda 21 Local i la seu del Consell Municipal de Medi Ambient.
En aquests primers 12 mesos s'hi han celebrat exposicions i activitats com Un únic món (soste-nibilitat, Agenda 21 i indicadors ambientals), Et baralles amb les deixalles?, La gestió de residus al Prat, 10 anys de Concurs Fotogràfic Delta del Llobregat, Mostra de treballs escolars, El bosc dels sentits...
S'ha establert una programació per a públics molt diferents que inclou cicles (La veu de les ONG, Parlem de natura, Els colors del verd, Els contes de la Terra, La vida és natural) que impliquen activitats com conferències, tallers, visites, etc. que combinen
la divulgació general amb el coneixement científic especialitzat. Un els grans èxits de les Cases d'en Puig ha estat el seu progra-ma d'activitats, en les quals han participat una mitjana de 35 persones, en cadascuna. Ha estat un públic molt divers, segons el tipus d'activitat (familiar, escolar, naturalista, dones). Pel que fa al Servei de Documentació, que facilita la con-sulta de llibres, revistes, vídeos, webs, informes i CD Roms relacionats amb el medi ambient, i dóna suport a treballs escolars i de recerca i crèdits va-riables i de síntesi, s'hi han atès un total de 81 consultes, bàsicament d'escolars, entre octubre i abril.

Relació amb les escoles
A les Cases d'en Puig també s'han fet crèdits variables de secundària, crèdits de síntesi i diversos treballs de recerca, a més de la Mostra Escolar de Medi Ambient, una exposició de treballs, maquetes i fotografies dels programes d'educació ambiental. També cal fer esment del bon funcionament del Servei d'Educació Ambiental, que ha desenvolupat programes educatius adreçats a la ciutadania i als escolars per fomentar hàbits i conductes que afavoreixin la sostenibilitat.
El Servei d'Informació El Prat Sostenible ha ofert assessorament sobre els recursos i les bones pràctiques aplicades a la vida quotidiana (estalvi d'energia i aigua, energies renovables, construcció sostenible). Un dels eixos de treball ha estat implicar els diferents sectors professionals en la utilització de materials i aparells que promouen l'estalvi de recursos naturals.

Un Prat d'activitats
Entre els programes destaca l'anomenat Un Prat d'activitats, d'educació ambiental escolar, que a banda de les Cases d'en Puig ha comptat amb la participació d'altres equipaments, com el Centre d'Interpretació del Delta del Llobregat. Pel que fa a les activitats, en destaquen algunes com Apropa't al Delta (adreçada a escoles de fora del Prat, inclou una passejada pels espais naturals deltaics. Hi han participat 8.000 persones), Un corriol pel Delta (adreçada als escolars del Prat. Hi han participat 1.580 alumnes, que ja coneixen millor la platja, els camps i les zones humides del municipi) i Et baralles amb les deixalles? (un joc amb el qual s'aprèn quins són els circuits de les deixalles, com fer compost, es visita la deixalleria...). 


IRMA FABRÓ

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...