Esteu aquí

Carpa informativa al mercat setmanal de Sant Cosme pel Dia Mundial del Ronyó

L'alimentació és una peça clau en la prevenció de la malaltia renal crònica, que continua creixent

dimecres, 11 març, 2020 - 11:00

Aquest dijous 12 de març serà el Dia Mundial de Ronyó. Coincidint amb el mercat setmanal del Prat dels dijous, que se celebra al barri de Sant Cosme, s'hi instal·larà, de 10 a 14 h, una carpa informativa sobre la malaltia renal crònica, que afecta a entre un 10 i un 15 % de la població. 

El personal sanitari relacionat i pacients llençen un SOS davant l’excessiu consum de fosfats en aliments precuinats i processats en la nostre dieta, la qual cosa té la seva repercussió en la salut renal (al dia necessitem només 400 mg de fosfats i en una dieta occidental n'arribem a consumir fins a 3 grams).

Cal frenar l’avenç de la malaltia renal crònica, la prevalença de la qual no para de crèixer en la darrera dècada. Cal tenir uns hàbits de vida saludables i una alimentació adequada, claus per a la prevenció d'aquesta malaltia.

Moderar el consum d'aliments processats

Diverses societats mèdiques s’han unit per llençar, amb motiu del Dia Mundial del Ronyó, una campanya dirigida a moderar el consum d’aliments processats, perjudicials per la salut renal per l’alt contingut en fosfats dels seus additius, conservants i saboritzants. Aquest risc es produeix sobre tot en persones més grans de 50 anys, fumadores i pacients amb diabetis, hipertensió i obesitat, o bé amb antecedents familiars. Altres factors de risc són el sedentarisme, el tabaquisme i el consum d'alcohol.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 14:15

El pessebre de la plaça de la Vila ja té data d’inauguració

El passat mes juliol va ser el tret de sortida als treballs per començar a elaborar el pessebre de la plaça de Vila d’enguany. Ara a l’octubre...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...