Esteu aquí

Canvis en el cartipàs municipal, que impliquen la creació d’una nova tinença d’alcaldia d’Acció Ambiental i Energia

Anna Martín serà la nova tinent d’alcalde d’Acció Ambiental i Energia

Ple amb el suport de mitjans telemàtics de juny de 2020

Ple municipal del mes de juny, celebrat amb el suport de mitjans telemàtics

dimecres, 3 juny, 2020 - 18:30

El govern municipal del Prat ha anunciat algunes variacions del cartipàs municipal, que defineix la distribució de responsabilitats entre els diferents regidores i tinences d’alcaldia. La principal modificació és la divisió d’una de les àrees de govern existents fins ara (l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia, Serveis i Ciutadania) en dues de diferents.

A partir d’ara, hi haurà una àrea d’Acció Ambiental i Energia i una altra àrea de Serveis i Ciutadania, amb dues tinences d’alcaldia diferents a càrrec de cadascuna d’elles. Això suposarà que la fins ara regidora Anna Martín  assumeixi la nova tinença d’alcaldia d’Acció Ambiental i Energia. Per la seva banda, Joaquim Bartolomé serà tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis i Ciutadania (fins ara ho era de l’àrea ara dividida en dos).

Aquest canvi obeeix a les prioritats establertes al Pla d’Actuació Municipal, que marquen la lluita contra el canvi climàtic i l’impuls de la transició energètica com a àrea estratègica.

Com a regidora, Anna Martín ja s’encarregava fins ara de la gestió d’acció ambiental i energia. També seguirà exercint la regidora delegada de feminisme i LGTBI, que compaginarà amb la nova tinença d’alcaldia.

Paral·lelament, Rafael Duarte deixarà de ser tinent d’alcalde, però continua sent regidor de gestió urbanística adscrit a l’àrea d’Urbanisme. Com que el nombre de tinències d’alcaldia està limitat a vuit i se n’ha creat una de nova, s’ha convertit la tinença d’alcaldia de Gestió Urbanística en una regidoria adjunta, sense que aquest canvi organitzatiu afecti les competències i responsabilitats de la mateixa.  

Aquest canvi formal també implica que Anna Martín substitueixi Rafael Duarte com a membre de la Junta de Govern.

Aquests canvis del cartipàs, dels quals s’ha donat compta al ple municipal d’avui 3 de juny, es produeixen prop d’un any després de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019.

Compartir

Noticies relacionades