Esteu aquí

Camps estanyats

Inundar temporalment els camps de cultiu, pràctica ancestral dels pagesos del delta, aporta beneficis tant a l'agricultura com a la natura.

dijous, 1 juliol, 2004 - 11:31

Des de 1997, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l'Ajuntament del Prat duen a terme un programa de foment d'una pràctica agrícola tradicional al delta del Llobregat: la inundació temporal o estanyat de conreus.

Aquesta inundació temporal dels camps de cultiu just abans de fer la sembra presenta molts beneficis per al conreu, al rentar les sals acumulades al sòl i eliminar molts dels paràsits de les plantes. Alhora, es crea un espai molt atractiu per a les aus aquàtiques, que l'utilitzen com a zona de descans, alimentació i fins i tot de nidificació.

Amb el doble objectiu de beneficiar l'agricultura i l'avifauna del delta del Llobregat, enguany s'han estanyat dues hectàrees de camps de la finca de cal Roc del Prat, des del mes de març fins a finals de juny.

El seguiment de la presència d'ocells a l'estanyat ha permès detectar una gran quantitat d'aus migratòries que fan una parada en el seu viatge cap al nord d'Europa per descansar i menjar. També s'han vist algunes espècies que hi fan el niu, com els camallargues i els ànecs coll-verds.

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...