Esteu aquí

Campanya per prevenir els falsos inspectors de gas dels Mossos d’Esquadra amb instal·ladors i empreses del sector

La Federació De Gremis d’Instal·ladors de Catalunya) (FEGiCAT), l’empresa del sector BAXI impulsen una campanya juntament amb els Mossos d’Esquadra davant del risc de delictes associats a la problemàtica dels falsos inspectors de gas, amb l’arribada del fred

dijous, 16 desembre, 2021 - 12:15

 

Els Mossos d’Esquadra impulsen juntament amb FEGiCAT (Federació De Gremis d’Instal·ladors de Catalunya) i l’empresa de climatització BAXI  una campanya preventiva massiva a Catalunya dirigida a la ciutadania, especialment als col·lectius vulnerables i sensibles de patir estafes relacionades amb les revisions de gas als domicilis. La campanya es fa arreu de Catalunya, amb especial intensitat en l’àrea metropolitana, pel major risc en aquesta zona.

L’arribada del fred i el canvi d’estació ha portat a FEGiCAT, representant del sector instal·lador català, i a BAXI, empresa líder i referent en el desenvolupament de sistemes de climatització, a reprendre  la campanya de prevenció i conscienciació amb la col·laboració de Mossos davant del risc d’increment de la problemàtica associada a l’activitat  delictiva dels falsos inspectors de gas augmenti amb la baixada de les temperatures.

Amb aquesta campanya de comunicació massiva, FEGiCAT, BAXI i Mossos volen prevenir i informar a la població, especialment als col·lectius vulnerables i sensibles de patir aquest tipus d’estafa, per evitar que la problemàtica persisteixi i incrementi. També volen posar de manifest la importància  de denunciar aquests delictes per tal de comprendre la magnitud real de  la problemàtica i posar-hi fi.

Cal tenir en compte que aquestes accions delictives tenen major incidència a l’àrea metropolitana. A més, els contextos de confinament i l’ús intensiu dels habitatges ha creat un marc de major risc per a aquest tipus de delicte.

En la majoria de casos, el fet delictiu s’inicia via telefònica per presumptes  empreses de manteniment de gas. El perfil dels estafadors acostuma a ser una sola persona o parelles mixtes, tot i que no en tots els casos. Mossos adverteix que es tracta de grups itinerants que es mouen per tota Espanya.

El perfil més habitual de les víctimes és el de persones grans, especialment dones que viuen  soles. Els fets tenen un impacte psicològic negatiu en la víctima, ja que els provoca por i inseguretat, a més de sentir vergonya per haver caigut en aquest tipus d’engany.

La campanya posa l’èmfasi en la importància de denunciar els fets, ja que en nombroses ocasions els fets queden aïllats i no es presenta cap denúncia. Un augment de les denúncies ajudaria  a la policia a disposar de més dades, conèixer millor el modus operandi del delicte i disposar així de més evidències en processar judicialment als delinqüents.

La campanya  actual començarà el 2021 i continuarà al 2022

La campanya s’iniciarà a finals d’aquest mateix any i es preveu la seva continuïtat durant l’any 2022. Comptarà amb el llançament de 500.000 cartells per part del propi Cos Policial de Mossos d’Esquadra per a comunitats de veïns d’arreu de Catalunya.

S’estima que un  total de 1.900.000 persones tindran accés a aquests consells de seguretat i, en conseqüència, s’estima una reducció important en els fraus que aprofitin aquesta manca d’informació.

En l’arxiu adjunt, podeu descarregar el cartell amb consells preventius.

Cartell prevenció estafes gas

Cartell prevenció estafa gas (pdf - 562194 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...