Esteu aquí

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53% dels robatoris a l’interior d’habitatges durant el 2020, una tendència a la baixa que es va accentuar en el context de la pandèmia. Però la policia local adverteix que, en aquesta època de l’any, cal prendre precaucions per evitar riscos

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

L'estiu és un de les èpoques de l'any en què més s’incrementa el risc de robatori, coincidint amb el període vacacional. Per prevenir riscos, la Policia local emprèn de nou una campanya informativa sobre consells de seguretat a seguir als domicilis per minimitzar els riscos durant aquesta època de l’any, especialment de robatoris a l’interior dels habitatges.

La policia local ha encarregat la gestió i distribució de cartells informatius amb recomanacions i mesures de seguretat per minimitzar el risc de robatoris i reforçar la seguretat als domicilis, per col·locar-los en portals d’edificis de la ciutat. També es poden consultar complets online.

Entre els consells generals més destacats a tenir en compte, figuren:

 • No obriu la porta a persones desconegudes.
 • Demaneu sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei, trucant a la companyia. Desconfieu del número de telèfon que us faciliti el possible instal·lador.
 • Recolliu diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.
 • Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer a l’hora d’anar a dormir i quan us absenteu encara que sigui per un breu període de temps.
 • Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi.
 • Comproveu que la porta del garatge queda tancada a l’entrada i la sortida i que cap estrany aprofiti per entrar-hi.
 • No deixeu les claus en cap amagatall extern al domicili.
 • Si perdeu les claus, canvieu els panys.
 • Si viviu en cases aïllades, podeu instal·lar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors o exteriors del domicili.
 • Si guardeu a casa objectes de valor, cal que instal·leu mesures de protecció efectives d’acord amb les vostres necessitats.
 • En cas de robatori, per facilitar la identificació de les vostres pertinences és convenient que guardeu la seva documentació i tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model.

 

El 2020, van baixar un 53% els robatoris a domicilis però cal mantenir les precaucions

Segons el darrer balanç de les dades de seguretat ciutadana, corresponent a l’any 2020, durant aquest període els robatoris a domicilis al Prat es van reduir d’un 53%. Així se’n va informar a la darrera Junta Local de Seguretat celebrada el passat mes d’abril. La millora de la coordinació entre els diferents cossos policials, especialment de la Policia local i els Mossos d’Esquadra, contribueix a explicar aquesta tendència a la baixa, que també es va accentuar en el context de pandèmia sanitària.

Aquest era un dels principals objectius de seguretat ciutadana al Prat durant el 2020, juntament amb la reducció dels robatoris dins de vehicles, que també van baixar un 60% el 2020, o de l’accidentalitat viària (-36%). Aquest 2021, els cossos de seguretat segueixen tenint entre les seves prioritats la reducció dels robatoris dins dels domicilis.

Consells de seguretat durant l'estiu

Descarregar la guia (pdf - 526267 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 7 desembre, 2022 - 09:15

La comunitat d'energia de la ciutat dona els seus primers passos

L'objectiu de la societat és oferir energia neta, social i comunitària i...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 15:30

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la...

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre