Esteu aquí

Campanya de prevenció del càncer de còlon i recte al Prat

S'adreça a dones i homes d'entre 50 i 69 anys

divendres, 24 novembre, 2017 - 12:30

Els veïns i veïnes del Prat d'entre 50 i 69 anys es poden beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. A la nostra ciutat, la població diana és de 15.851 persones.

Les persones en aquesta franja d'edat han rebut o rebran properament a casa una carta on s'explica el funcionament del programa i els passos a seguir per poder-hi participar. Les cartes s'envien de manera seqüencial a tota la població al llarg de diverses setmanes.

La màxima participació és necessària per tal de poder detectar el major nombre de càncers i lesions precanceroses possible en estadis inicials. L'objectiu establert per a enguany és assolir una participació mínima del 45% de la població diana. 

Funcionament del programa

El programa ofereix la possibilitat de fer, cada dos anys i de forma gratuïta, un test immunològic. Els homes i les dones que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa juntament amb el llistat de farmàcies adherides a la campanya. Per participar-hi cal anar amb la carta a una d'aquestes farmàcies, on li facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop s'hagi fet el test, cal portar-lo a la farmàcia el més aviat possible. El resultat es comunica per carta passats uns dies.

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col...

divendres, 15 novembre, 2019 - 08:00

L'alcohol, principal causa de les atencions al Servei Municipal Integral per a les conductes addictives

Més de 3.000 infants, adolescents, joves i famílies van rebre accions...

dimecres, 13 novembre, 2019 - 14:00

Sessió formativa perquè les entitats puguin detectar situacions de vulnerabilitat

També s'informarà dels recursos que ofereix l'Ajuntament per fer-hi front