Esteu aquí

Campanya de prevenció del càncer de còlon i recte al Prat

S'adreça a dones i homes d'entre 50 i 69 anys

divendres, 24 novembre, 2017 - 12:30

Els veïns i veïnes del Prat d'entre 50 i 69 anys es poden beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. A la nostra ciutat, la població diana és de 15.851 persones.

Les persones en aquesta franja d'edat han rebut o rebran properament a casa una carta on s'explica el funcionament del programa i els passos a seguir per poder-hi participar. Les cartes s'envien de manera seqüencial a tota la població al llarg de diverses setmanes.

La màxima participació és necessària per tal de poder detectar el major nombre de càncers i lesions precanceroses possible en estadis inicials. L'objectiu establert per a enguany és assolir una participació mínima del 45% de la població diana. 

Funcionament del programa

El programa ofereix la possibilitat de fer, cada dos anys i de forma gratuïta, un test immunològic. Els homes i les dones que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa juntament amb el llistat de farmàcies adherides a la campanya. Per participar-hi cal anar amb la carta a una d'aquestes farmàcies, on li facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop s'hagi fet el test, cal portar-lo a la farmàcia el més aviat possible. El resultat es comunica per carta passats uns dies.

Noticies relacionades

mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la...

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:15

Els serveis d'atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI tornen a les Cases d'en Puig

Després d'un breu període en què han estat ubicats al Centre Cívic Palmira...