Esteu aquí

Campanya de control del soroll del trànsit

Diversos estudis demostren que el trànsit és el principal focus de soroll en el medi urbà, i una de les principals molèsties que els veïns i veïnes diuen patir pel fet de viure en una ciutat. Per tant, el seu control i reducció és una de les tasques que s'ha imposat l'Ajuntament.

dimecres, 1 maig, 2002 - 02:00

Ara que comencen els dies de bon temps i que ha començat el període de l'any en què augementen les temperatures, tenim la tendència a estar més estona al carrer. A més, els que no disposem d'aire condicionat obrim les finestres perquè entri del carrer aquell rajolí d'aire un xic més fresc (a vegades ni això) i així poder dormir a les nits. És també en els mesos de bonança climatològica quan els que tenen un vehicle de dues rodes aprofiten per poder gaudirne en millors condicions que a l'hivern. I totes aquestes necessitats i hàbits han de conviure a la ciutat.

Ciclomotors a les nits
Diversos estudis i enquestes assenyalen que el soroll que produeixen les motos i sobre tot els ciclomotors, especialment durant la nit, són una font més intensa de molèsties que el brogit d'altres tipus de vehicles. En aquests automòbils de dues rodes, el soroll no prové tant del motor en si mateix, sinó de la forma de conduir-los i de l'estat dels tubs d'escapament i els silenciadors. Està comprovat que amb silenciadors eficients, en bon estat de conservació, amb un bon manteniment i amb una utilització del vehicle a un règim suau de revolucions, les motos i els ciclomotors no originen més molèsties que la resta de vehicles. Tenint en compte aquestes premisses, la Policia Local durà a terme durant aquest mes de maig una campanya intensiva per controlar el soroll del trànsit. La campanya està adreçada als vehicles de dues rodes, principalment als ciclomotors, i tindrà per objecte controlar els nivells de soroll que produeixen, reduir la contaminació acústica i sensibilitzar els usuaris d'aquests vehicles sobre la problemàtica i les repercussions del defectuós funcionament dels tubs d'escapament i dels silenciadors, així com de les conseqüències que el soroll que produeixen té en la qualitat de vida de la resta de ciutadans.

Queixes veïnals
Són nombroses les queixes que es reben a la Policia Local per aquest motiu, per part dels veïns i veïnes de la nostra ciutat, especialment durant les nits i en l'època d'estiu. Independentment que el principal objectiu de la campanya siguin els vehicles de dues rodes, també es controlaran les possibles infraccions que puguin cometre tant els turismes com les furgonetes i els camions, ja que alguns d'ells també són molt sorollosos. Amb aquesta campanya es pretén, entre d'altres coses, controlar els vehicles que ultrapassen els límits reglamentaris de soroll i fomentar la correcció d'aquestes anomalies. Els vehicles que incompleixin aquest precepte poden ser denunciats amb una multa de fins a 91 euros i, a més, amb l'entrada en vigor de la reforma de la llei de trànsit, podran ser immobilitzats.

ALBERT ROMERO 

Compartir

Noticies relacionades

Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...

dimecres, 8 setembre, 2021 - 08:15

Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport

Amb el títol "Som Natura!", la peça musical compta amb veus reconegudes com...