Esteu aquí

Campanya de control de l'ús de cinturó i casc als vehicles

La Policia Local del Prat vigilarà especialment la utilització dels sistemes de seguretat passiva.

dilluns, 9 febrer, 2009 - 10:02

Del 9 al 22 de febrer, la Policia Local del Prat fa una campanya, coordinada a nivell europeu, en què es vigila de manera especial l’ús del cinturó, dels sistemes de retenció infantil i del casc.

Cinturó
Les persones que viatgen dins un vehicle es desplacen a la mateixa velocitat que aquest. En una frenada, el vehicle s’atura però les persones es desplacen. Una col·lisió a 50 km/h és com caure d’un segon pis.

Infants
Pel que fa als dispositius de retenció infantil, la Policia Local us dóna els següents consells:

- Quan aneu amb cotxe, no porteu mai el nadó als braços ja que s’ha demostrat que, en cas d’accident, sortirà projectat endavant.

- Trieu el sistema de seguretat en funció del pes i l’alçada del vostre fill/a, mai per la seva edat. Assegureu-vos que els sistema està homologat i porta el distintiu o etiqueta corresponent.

- Tingueu cura de la correcta instal·lació dels sistema de protecció i vigileu que la subjecció de l’arnés al infant sigui la correcta.

- Si el cotxe disposa de coixí de seguretat per a l’acompanyant i la cadira va d’esquena a la marxa, cal posar sempre l' infant al seient posterior.

- Recordeu que si disposeu d’espai suficient en el cotxe, és recomanable instal·lar la cadira en la part central dels seients del darrere per evitar els efectes d’un impacte lateral o frontolateral.

- Adapteu el sistema de retenció infantil al creixement progressiu del vostre fill/a.

- Si porteu més d’un infant al vehicle, no us oblideu de protegir-los a tots d’acord amb els sistemes més òptims i segurs per cadascun d’ells.

- Porteu el sistema de seguretat sempre ben subjecte i instal·lat al cotxe, independent de si viatgeu amb o sense infants.

- No permeteu que el nen o la nena viatgi dret entre els seients, ni que toqui els botons o les manetes de les finestres o de les portes que, a més, han d’anar ben tancades i assegurades.

- Prediqueu amb l’exemple, poseu-vos el cinturó de seguretat i no infringiu les normes de trànsit per no perdre l’autoritat moral davant del nen o la nena.

El casc
El casc és un element de seguretat passiva que protegeix el cap de les persones que viatgen en moto. Usar-lo evita la mort o lesions de greus en cas d’accident.

Les persones que viatgen en moto tenen l’obligació d’usar-lo, tant en vies urbanes com en vies interurbanes.

 

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...