Esteu aquí

Campanya per combatre el mosquit tigre als vehicles

dimecres, 19 agost, 2015 - 15:00

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat està duent a terme durant aquests dies amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra inspeccions als vehicles. El seu objectiu és caçar els insectes que puguin viatjar amagats a l'interior dels cotxes. D'aquesta manera es vol així comprovar quin és l'impacte que té el trànsit rodat en la proliferació dels mosquits arreu del territori. De forma natural, el mosquit tigre es desplaça vora uns 500 metres de distància però amagats a l'interior dels vehicles poden moure's centenars de quilòmetres.

Per això, el Servei de Control de Mosquits aprofita els controls rutinaris que fan els Mossos d'Esquadra i demanen als i les conductores fer una inspecció del cotxe. Per tal de capturar els possibles insectes, aquests experts van equipats amb uns aspiradors especials i revisen les zones baixes dels cotxes que és on se solen amagar.

Aquestes proves formen part d'un projecte del Pla Nacional d'Investigació de l'equip Atrapaeltigre.com i està subvencionat pel ministeri d'Economia i Competitivitat. Es calcula que s'han trobat mosquits en tan sols un 1% dels casos. Ara bé, una xifra que representa el transport d'uns 800.000 mosquits al conjunt de l'Estat.

(Foto del Roger Eritja, biòleg i co-director del Servei de Control de Mosquits)

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la...