Esteu aquí

Cal Pere, caves, vins i licors

En Pere Tarrida va arribar al Prat l'any 1924 després de fer el servei militar. Aleshores li van comentar que tancava una bodega i va agafar el traspàs per tal de muntar el seu propi negoci.

divendres, 1 octubre, 2004 - 11:36

L'any 1934 s'instal·la al carrer de Jaume Casanovas, i actualment encara porta el negoci, amb l'ajuda dels seus fills. Cal Pere va començar com una taverna típica de poble que obria les portes a les 5,30 del matí i on la gent del camp anava a comprar el vi a granel i als migdies a fer el vermut i a tastar les tan conegudes anxoves de la casa, comprades fresques i preparades pels mateixos Tarrida. Fa 26 anys que van renovar tota la botiga i van construir el celler soterrani, actualment amb capacitat per a 4.500 referències nacionals i internacionals de vins i caves (sobretot francesos).

Cal Pere obre de dilluns a diumenge, i ofereix degustació d'anxoves, olives, escopinyes, musclos... També funciona com a botiga i disposa de sala de tasts i de reunions per a clients, fa servei a domicili de vi a granel i, per Nadal, prepara lots per a empreses, directius i particulars.

Cada mes, la bodega fa monogràfics d'un dia sobre el món del vi, i durant tot l'any imparteix tallers de tast de vins amb una duració de sis dies i un màxim de 15 persones per curs. D'aquesta manera dóna a conèixer com educar els sentits per a poder apreciar tot allò que una copa de vi ens ofereix. El curs comença amb una introducció amb nocions generals, viticultura i enologia, i segueix amb anàlisis sensorials, tècniques i fulles de tast, estudi de les varietats de vins blancs, rosats i negres, espumosos (cava i xampany), tècniques de vinificació i tast... i fins i tot es fa una visita a una bodega del Penedès. Dos cops l'any imparteix també cursos de maridatge de foies i formatges i els primers divendres de mes fan tasts informals.

El mes de juny Cal Pere celebra al carrer la Festa del Cava, on les cases comercials porten diferents caves per tal que tothom els pugui degustar i comprovar les diferències entre ells. Es tracta d'educar a la gent perquè el cava es vagi introduint en tots els àpats.

El mes de novembre se celebra la Festa del Vi Novell, també al carrer i similar a la del cava, on també les diferents cases comercials porten diferents vins per tal de degustar-los i introduir a les persones a la cultura del vi. Es realitzen, com en el cas del cava, diferents sorteigs de vi.

Cal Pere compta actualment amb dos establiments: el principal i històric, al carrer de Jaume Casanovas, i una botiga especialitzada de 44 metres quadrats a l'aeroport, a més d'un parell de magatzems. Finalment, cal recordar que els Tarrida han estat durant molts anys expositors amb estand de degustació a la Fira Avícola del Prat.


Elvira Aceves

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...