Esteu aquí

Cadires de rodes en el bus

L'Ajuntament del Prat ha arribat a un acord amb l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per facilitar que les persones que van en cadira de rodes puguin viatjar sense problemes en autobús.

dissabte, 1 gener, 2005 - 11:15

Quan les persones que es desplacen en cadira de rodes pugen, per mitjà de la rampa, als autobusos adaptats de les línies regulars, es troben amb la dificultat de no poder arribar a la màquina on s'ha de validar la targeta de transport. És per això que l'Ajuntament del Prat ha acordat amb TMB atorgar-los una acreditació que les eximeixi d'aquesta obligació.

Aquesta acreditació, vàlida per a les persones amb disminució que van en cadira de rodes, empadronades al Prat, sempre haurà d'anar acompanyada d'un títol de viatge (per exemple les targetes T-10, T-50, T-Rosa, etcètera).

Els autobusos que fan línies regulars pel Prat han anat incorporant, en els darrers anys, vehicles de pis baix, que a més de permetre l'accessibilitat a peu pla dels viatgers, disposen d'una rampa d'accés per facilitar l'entrada a les persones que van en cadira de rodes.

Aquests vehicles també compten amb altres ajuts tècnics per millorar les condicions d'aquests clients: cinturons de seguretat, botons per sol·licitar la rampa, senyalització exterior i lateral dels vehicles, etcètera.

Aquestes millores han possibilitat l'accés al servei d'autobús a persones a les quals fins ara els era impossible utilitzar-lo. Això no només representa una millora en la seva qualitat de vida i en la seva autonomia personal, sinó també un benefici social, perquè totes les persones usuàries gaudeixen d'un mitjà de transport públic millor.

Com aconseguir l'acreditació?

Per aconseguir l'acreditació esmentada, cal tenir el certificat oficial de disminució, amb barem de mobilitat reduïda, i utilitzar cadira de rodes. També cal estar empadronat al Prat de Llobregat. Les persones que hi estiguin interessades poden dirigir-se al Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament del Prat (c. Centre 26-30, 1a planta, tel. 93 379 00 50) on hauran d'omplir una sol·licitud i adjuntar-hi una fotocòpia del certificat de disminució en què consti el barem de mobilitat reduïda, i una fotografia de mida carnet. TMB trametrà l'acreditació al domicili de la persona interessada.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...