Esteu aquí

Bona resposta de la comunitat educativa a les formacions “Imprescindibles” per incorporar la mirada coeducativa

TEMES: Persones,Dones
Cicles: Coeducació

Les persones assistents han mostrat molt interès en com aplicar pedagogies feministes a l’educació al Prat

Foto d'una part del grup de formació en coeducació d'infantil i primària

dilluns, 12 juliol, 2021 - 09:30

Durant aquest mes de juliol, s’han dut a terme “Imprescindibles”, dues formacions en línia adreçades a la comunitat educativa del Prat (mestres, famílies, personal de lleure i persones interessades) amb l’objectiu de reflexionar i aprendre recursos per aplicar la coeducació a diferents etapes formatives.

Han estat un total de 8 sessions, on han participat 24 persones relacionades amb els diferents centres educatius del municipi. Les sessions han estat molt dinàmiques i reflexives, per tal d’assimilar els continguts de forma vivencial i en base a l’experiència i bagatge de cada persona assistent.

Als cursos s’han treballat fonaments conceptuals com: el sistema sexe-gènere; la mirada feminista a l’educació; els models de feminitat i masculinitat; la Interseccionalitat i la perspectiva LGBTI+. A més, s’han compartit moltes eines i recursos per a la prevenció de les violències de gènere, i la transmissió de valors com l’empatia, la cura, i el respecte. La finalitat d’aquestes formacions ha estat que les escoles siguin espais d’igualtat amb una bona convivència.

Les formacions s’han dut a terme per CoeducAcció, una cooperativa feminista que treballa per la incorporació de la perspectiva de gènere a l’educació. També ha comptat amb el suport del Servei Educatiu del Baix Llobregat i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Coeducació al Prat

Aquestes formacions s’emmarquen en el projecte municipal de coeducació al Prat, que acompanya als centres educatius que així ho sol·liciten a través del catàleg d’Activitats Educatives, per aprofundir en la presa de consciència i mirada coeducativa del seu centre.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...