Esteu aquí

Blau, vermell i verd, els colors de la imaginació

Una àmplia selecció de còmic infantil a la Biblioteca Antonio Martín

dijous, 27 maig, 2021 - 10:00

Normalment s’associa el còmic com un element d’entreteniment per a una etapa de la vida com és la infància, i sovint s’evoca la imatge de l’adolescent llegint històries de superherois o de mons fantàstics. Però fora dels clixés establerts, el món del còmic ofereix un ventall d’opcions que abasten tota mena de gèneres, formats o públic objectiu.

A la sala infantil de la Biblioteca es troben moltes històries que s’adapten a totes les edats i capacitats imaginatives possibles. Des de relats sense mots per aprendre la dinàmica de la lectura del mateix còmic, passant per històries amb trames complexes i sagues de fantasia quasi infinites provinents de la cultura japonesa.

Així com els llibres de ficció són classificats amb gomets depenent de l’edat lectora, els còmics segueixen el mateix patró.

 

 

 

Gomet blau

Els còmics amb un gomet de color blau són aquells adreçats als més petits. Cal destacar:

  • A partir dels tres anys es troben històries sense mots com per exemple El Petit Pelut de Pierre Bailly i Céline Fraipont, on la narració visual sense mots ens permet fer una introducció al món de la historieta.
  •  Els primers lectors troben les aventures de Super Patata d'Artur Laperla, un superheroi molt peculiar.

Gomet vermell

A partir dels set anys aproximadament el gomet passa a ser de color vermell. Les històries son més complexes i comencen les primeres sagues on s’han de llegir en ordre els diferents volums per entendre tota la història. Hi ha dues que són tot un èxit:

  • Un bon exemple és Paula Crusoe de Mathilde Domecq, les aventures d’una nena que a causa d’un accident marítim acaba en una illa deserta.
  • Els incombustibles Mortadel·lo i Filemó de Francisco Ibáñez, que amb les seves esbojarrades  històries i vinyetes impossibles agraden tant a grans com petits. Un autèntic clàssic de la sala.

Gomet verd

Per als més grans de la sala (a partir dels 11 anys) els còmics són assenyalats amb el gomet verd. Aquí les històries i les sagues pugen un graó en complexitat i on els manga (còmic japonès) té un públic molt fidel.

  • Naruto de Masashi Kishimoto, és el manga per excel·lència. Un còmic d’origen japonès que és llegeix en sentit invers al nostre i és l’autèntic rei de la sala. Una saga de 72 volums on el lector acompanya a un ninja adolescent en increïbles aventures.
  • Per una altra banda existeix un clàssic del còmic europeu Els infants de la resistència de Vicent Dugomier, una història protagonitzada per un grup de nens i nenes que viuen a la França ocupada durant la Segona Guerra Mundial. Un relat quasi adult i ben adaptat,  amb una documentació excel·lent que farà reflexionar a més d’un lector.

 

La sala infantil és plena d’històries que esperen ser llegides i gaudides. L’equip de la sala sempre està atent a les darreres novetats així com a les diverses demandes dels usuaris, per tal d’oferir les millors històries que es poden trobar dins de la Biblioteca.

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 21 maig, 2022 - 12:30

Cos en moviment, molt més que dansa

El grup de participants finalitza el procés d'enguany amb l'acompanyament de...

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...