Esteu aquí

Bateria d'obres per millorar la ciutat

Des de l'estiu passat i fins a finals d'any, l'Ajuntament aborda un seguit de mesures per millorar les calçades, les voreres, els parcs i els jardins de la ciutat.

dilluns, 1 novembre, 2004 - 20:50

Un dels aspectes que parlen més clarament del manteniment de la ciutat és l'anomenada senyalització horitzontal (ratlles indicadores pintades a les calçades). Aquest any al Prat s'han pintat al voltant de 5 quilòmetres de línia contínua, gairebé 1.900 metres de línia d'stop, 85.000 metres quadrats de passos de vianants (a la ciutat hi ha uns 680 encreuaments) i més de 3.000 metres quadrats de simbologia variada (cediu el pas, fletxes, lletres...). Totes aquestes tasques, fetes entre el 26 de juliol i el 30 de setembre, han requerit una inversió municipal de 74.000 euros.

A banda de les calçades, també s'està actuant intensament sobre les voreres, a través d'un pla pressupostat en 120.200 euros que es va iniciar el 5 d'octubre i finalitzarà el proper desembre. Així, està prevista la reposició de 2.455 metres quadrats de paviment de voreres (els treballs han començat a l'avinguda de Pompeu Fabra, entre el carrer del Rector Farrés i Poch i la plaça de Catalunya).

Pel que fa als parcs i jardins, recentment han començat obres de millora dels talussos del parc de la Solidaritat. S'ha retirat una part de les ginestes existents i s'han plantat espècies entapissants, més capaces de contenir les terres dels talussos, com l'heura o el lligabosc. També es faran millores al sistema de reg i es replantaran alguns exemplars de plantes en altres parterres del parc. El pressupost d'aquest projecte és d'uns 15.000 euros.

Finalment, als jardins de la Pau s'han construït unes passeres de formigó per tal d'assegurar l'encreuament dels usuaris pel mig del parc. Durant l'octubre s'ha canviat de lloc la zona de jocs infantils de la banda del carrer Tarragona, s'ha situat més endinsada als jardins i s'hi ha construït una tanca nova i jocs nous. Finalment, en aquests jardins es plantaran 35 arbres (tipuanes) per aconseguir més zones d'ombra.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...