Esteu aquí

Bars i restaurants han de reduir l'aforament a la meitat a l'interior i guardar dos metres entre taules a les terrasses

L'alcalde Lluís Mijoler es reunirà aquest dijous amb els i les restauradores locals per transmetre'ls el seu paper clau a l'hora d'evitar el rebrot de la covid

dimarts, 21 juliol, 2020 - 10:15

Les xifres indiquen que les trobades informals són un entorn on cal tenir especial cura per evitar contagis en l'actual context sanitari. Per això és important extremar les mesures en entorns com els bars o les terrasses per ajudar a aturar el rebrot de la covid que s'ha registrat en diversos indrets de l'àrea metropolitana.

En aquest sentit, la Generalitat ha establert en la seva recent resolució per mirar de frenar l'avenç de la pandèmia en 14 municipis metropolitans, entre ells el Prat, que a l'interior dels bars i restaurants cal limitar l'aforament a la meitat de l'autoritzat habitualment. Així mateix, el consum s'ha de realitzar sempre en taula.

A les terrasses, d'altra banda, l'aforament serà el resultant d'aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.

Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

La col·laboració del sector de l'hostaleria i la restauració és clau per fer complir aquestes normes. Per això, el proper dijous l'alcalde Lluís Mijoler es reunirà amb representants d'aquest sector a la ciutat per traslladar-los la importància de la seva corresponsabilitat.

Així mateix, l'Ajuntament ha reforçat la comunicació d'aquestes mesures a les xarxes socials i la inspecció per informar i fer complir aquestes normes.

Empreses de serveis i comerç minorista

Pel que fa al comerç, l'activitat comercial s'ha de fer, també, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients, per exemple, mitjançant comandes telefòniques o en línia i el lliurament mitjançant recollida a la porta o al cotxe, inclòs el menjar preparat. Aquests establiments han d'extremar les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19.

Compartir

Noticies relacionades

alcalde_pressupostos.jpg

dimarts, 11 agost, 2020 - 13:15

L'alcalde Mijoler anuncia que l’Ajuntament del Prat no cedirà al govern central els seus estalvis perquè els necessita per paliar la crisi de la covid

“Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat,...

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...