Esteu aquí

Bafarades i onomatopeies a la Biblioteca Antonio Martín

Un nou punt de referència: el còmic de superherois

dijous, 23 setembre, 2021 - 10:00

Més d’un centenar d’exemplars són els que formen part d’aquest nou punt d’interès. Un espai creat per facilitar la consulta i l’accés a un dels fons més sol·licitats pels lectors i lectores de còmics d’adults. Aquest tipus de llibre està adreçat al públic lector jove i adult, però també és habitual veure el públic lector infantil qui s’apropa amb curiositat. És per això que des de la Biblioteca s’ha volgut destacar aquests llibres separant-los de la resta i donant-los més visibilitat.

A partir d’ara tots els còmics de superherois o superheroïnes estaran agrupats en un espai concret de la secció general de còmics. Es poden identificar pel seu propi pictograma. També s'inclou a la nova secció les enciclopèdies i guies de personatges Marvel i DC Comics.

Definició del còmic de superherois o superheroïnes

Un còmic de superherois o superheroïnes  és una història, seriada en volums, plena d'acció, fantasia, ciència-ficció i drama que se centra en les accions d'un o més personatges, que normalment posseeixen habilitats sobrehumanes. El primer volum sovint inclou una explicació de l'origen dels seus poders especials, i generalment el primer enfrontament contra el seu enemic més famós. A aquest tipus de còmic és habitual que la trama giri al voltant dels esforços del superheroi o superheroïna per a frustrar greus amenaces globals d'importants conseqüències per la humanitat.

DC Comics i Marvel

Als Estats Units, la paraula "Super Hero" ("superheroi", en anglès) és una marca registrada de forma conjunta per Marvel Comics (Spiderman, X-Men, Avengers) i DC Comics (Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash), per la qual cosa només elles poden utilitzar-la legalment en els seus productes i campanyes comercials.

Superheroïnes. Noies al poder!

L'univers dels superherois i superheroïnes està ple de personatges excepcionals que han captivat a diverses generacions. Afortunadament fa molt temps que les dones van deixar de ser simplement l’acompanyant de l’heroi i el personatge més feble del grup per convertir-se en la protagonista. Actualment les superheroïnes estan representades com una lluitadora incansable que desafia els rols establerts a favor de la paritat, cercant un món millor.

Cinema de superherois o superheroïnes a Fantasia

A la Biblioteca es disposa d’una gran quantitat d’adaptacions cinematogràfiques sobre els personatges superherois més famosos de les vinyetes classificades al gènere de Fantasia de la secció de cinema.

L'aventura acaba de començar! 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...