Esteu aquí

Avui es commemora el Dia Internacional de la Pau

Imatge gràfica del Dia Internacional per la Pau, 2018

dimarts, 21 setembre, 2021 - 12:45

El 21 de setembre es commemora el Dia Internacional de la Pau. Malauradament encara són moltes les raons que fan que aquesta diada estigui vigent avui en dia: conflictes armats, armes nuclears, persecució de drets humans, etc..

La pau sembla ser una meta inassolible ja que està amenaçada pels interessos estratègics i econòmics de les grans potències, que normalment els amaguen per tal d’excusar-se i afirmar que les causes principals de conflictes són ètniques o religioses.

Però la pau no és només l’absència de conflicte armat, la cultura de pau comença a les famílies, a les comunitats, a les escoles, a les ciutats i en cada acte i posicionament de la vida. Treballar per la pau és una forma de vida.

En aquest sentit, els municipis tenen molt a aportar per crear una Pau positiva, construint relacions i creant estructures i condicions per la pau, perquè és allà on radica el veritable canvi.

El Prat ha fet una aposta ferma per la cultura de pau, com a eina de transformació comunitària, posant les bases per l’eradicació de la violència en tots els àmbits de la vida quotidiana.

La pau positiva és un concepte complex que no es limita a la violència directa com els enfrontaments armats, assassinats, tortures o qualsevol  tipus d’abusos o agressions. La pau positiva requereix un canvi estructural que elimini desigualtats en drets i llibertats, segregació i discriminació  i un canvi cultural que redueixi l’etnocentrisme, la desinformació i els masclismes.

En aquesta guia es pot consultar més informació sobre la cultura de pau.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat