Esteu aquí

Aules de natura

Deu alumnes de quart d'ESO del taller de diversitat de l'institut Salvador Dalí col·laboren amb el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament en tasques de manteniment i millora dels espais naturals del municipi.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

Aquesta col·laboració és una prova pilot que pretén apropar els alumnes a la realitat dels espais naturals del nostre municipi, alhora que aprenen a valorar-ne la importància, adquireixen nous coneixements en el camp de la biologia i practiquen tècniques de manteniment i preservació de la flora i fauna pròpia del delta del Llobregat.L'alumnat que participa en aquest programa farà un treball pràctic cada divendres, de 9 a 14 h, al llarg de tot el curs acadèmic. Les feines es desenvolupen en diferents espais: a la platja protegida, al tram de davant del futur Parc Litoral i de la zona militar, al camí del Sorral, al viver de planta autòctona i a l'hàbitat natural del seu centre docent, l'IES Salvador Dalí, on hi ha, des de fa anys, una bassa envoltada de vegetació de diferents ambients del delta del Llobregat. Un cop sobre el terreny, els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament s'encarreguen d'explicar les feines a realitzar, així com de supervisar-les.

Tasques diverses

Les tasques que desenvolupen els alumnes són ben diverses. A la platja han d'eliminar vegetació exòtica i controlar la vegetació aquàtica de les basses de rereduna. Al camí del Sorral han de treure les males herbes de les plantacions dels talussos del camí, han de refer els escocells dels arbres i han de fer replantacions dels arbusts morts. Al viver, la tasca principal serà posar en testos les plantes aquàtiques per facilitar-ne el cultiu i la plantació posterior en espais naturals. Finalment, a l'hàbitat natural de l'IES Salvador Dalí, els alumnes del taller es dedicaran al manteniment de les plantacions i de la bassa, així com a la neteja de l'espai, unes activitats que es faran de manera coordinada amb els professors responsables de l'hàbitat.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...