Esteu aquí

Augmenten en un 25% les consultes sobre instal·lació de plaques fotovoltaiques

La Casa de l’Energia registra aquest increment durant el primer trimestre de l’any. El preu de l’energia és la causa d’aquestes consultes amb l’objectiu de cercar alternatives renovables i més barates.

Plaques fotovoltaiques

dimarts, 12 abril, 2022 - 09:45

Des de l’obertura de la nova seu de la Casa de l’Energia, tant escoles, com professorat, així com professionals de diferents sectors s’han adreçat a l’espai municipal per conèixer com estalviar energia i les alternatives d’obtenció d’energia. Una d’aquestes alternatives és la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis, des de comunitats veïnals fins a naus industrials. Precisament, les consultes ateses sobre aquest tema han passat de representar un 10% del total de les consultes, a un 35% respecte el darrer trimestre de l’any 2021.

L’equip tècnic de la Casa de l’Energia recomana, abans de pensar en la instal·lació de plaques fotovoltaiques, estudiar cas per cas: per una banda, cal canviar els hàbits de consum per reduir la factura energètica i, per altra banda, cal fer un estudi de l’estructura de l’habitatge o edifici per valorar una intervenció en rehabilitació energètica. És a dir, és prioritari reduir el consum i assegurar que tenim un espai que no perd energia, per exemple amb unes finestres de fusta que no mantenen la temperatura, abans de plantejar-se altres passos més avançats.

Per rebre un assessorament personalitzat amb totes les accions relatives a l’estalvi energètic, heu de demanar cita prèvia a casaenergia@elprat.cat.

Compartir

Noticies relacionades

Pressupostos participatius

dimecres, 28 setembre, 2022 - 13:30

Més actuacions acabades dels pressupostos participatius

Durant les darreres setmanes, han acabat tres projectes que són el resultat...

dilluns, 19 setembre, 2022 - 12:30

Nova convocatòria de places de voluntariat al CRAM

L’Ajuntament del Prat subvenciona quatre places de voluntariat per al...

divendres, 16 setembre, 2022 - 13:15

Nou cicle d’activitats de la Jugateca Ambiental

Cada diumenge i fins la primera setmana de desembre, podreu gaudir de les...