Esteu aquí

Augmenten els accidents de bicis quan creuen els passos de vianants

Els ciclistes han de creuar amb molta precaució i a la velocitat d'un vianant perquè els cotxes els vegin clarament i amb antelació

dimecres, 21 gener, 2015 - 10:30

La Policia Local del Prat informa que en els darrers dies s'han produït tres accidents en què la bicicleta ha estat el vehicle protagonista. En tots tres casos, les bicicletes circulaven per la vorera i, en travessar per un pas de vianants de forma incorrecta, han estat colpejades per vehicles de motor que passaven per la calçada, causant ferides de diversa consideració als ciclistes.

La Policia Local fa una crida a la responsabilitat dels ciclistes perquè recordin que són conductors (la bicicleta és un vehicle més) i, com a tals, estan subjectes a la normativa de trànsit.

Per creuar un pas de vianants, el ciclista ha de fer-ho amb molta precaució i a la velocitat d’un vianant perquè els cotxes el vegin clarament i amb antelació.

Què diu l'ordenança de circulació?
Excepte en moments d’aglomeracions, les bicis poden circular pels parcs públics, zones de vianants, passeigs, voreres de més de cinc metres d’amplada i zones de prioritat invertida sense carril bici.

Ara bé, quan circulin per aquests indrets hauran de respectar la preferència de pas dels vianants, no superar els 10 km/h i no fer ziga-zagues ni maniobres brusques que provoquin perill o ensurts.

D’altra banda, els vehicles de motor han de respectar les bicicletes quan circulen per la calçada: mantenir la distància de seguretat i no pressionar-les.

Casc obligatori per als menors de 16
Els menors de 16 anys estan obligats a dur casc quan van en bici. No portar-lo pot suposar una multa de 200 € per als tutors legals del menor.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 15:15

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, nomenat vicepresident institucional de l'Àrea Metropolitana

La tinenta d'alcalde d'Alcaldia, Economia, Habitatge, Governança i Qualitat...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...