Esteu aquí

Augmenten els accidents de bicis quan creuen els passos de vianants

Els ciclistes han de creuar amb molta precaució i a la velocitat d'un vianant perquè els cotxes els vegin clarament i amb antelació

dimecres, 21 gener, 2015 - 10:30

La Policia Local del Prat informa que en els darrers dies s'han produït tres accidents en què la bicicleta ha estat el vehicle protagonista. En tots tres casos, les bicicletes circulaven per la vorera i, en travessar per un pas de vianants de forma incorrecta, han estat colpejades per vehicles de motor que passaven per la calçada, causant ferides de diversa consideració als ciclistes.

La Policia Local fa una crida a la responsabilitat dels ciclistes perquè recordin que són conductors (la bicicleta és un vehicle més) i, com a tals, estan subjectes a la normativa de trànsit.

Per creuar un pas de vianants, el ciclista ha de fer-ho amb molta precaució i a la velocitat d’un vianant perquè els cotxes el vegin clarament i amb antelació.

Què diu l'ordenança de circulació?
Excepte en moments d’aglomeracions, les bicis poden circular pels parcs públics, zones de vianants, passeigs, voreres de més de cinc metres d’amplada i zones de prioritat invertida sense carril bici.

Ara bé, quan circulin per aquests indrets hauran de respectar la preferència de pas dels vianants, no superar els 10 km/h i no fer ziga-zagues ni maniobres brusques que provoquin perill o ensurts.

D’altra banda, els vehicles de motor han de respectar les bicicletes quan circulen per la calçada: mantenir la distància de seguretat i no pressionar-les.

Casc obligatori per als menors de 16
Els menors de 16 anys estan obligats a dur casc quan van en bici. No portar-lo pot suposar una multa de 200 € per als tutors legals del menor.

Compartir

Noticies relacionades

Participacio Eleccions Municipals 2019 fins a 14 h

diumenge, 26 maig, 2019 - 14:15

La participació a les eleccions municipals del Prat és del 34,5% fins a les 14 h

La participació ha pujat 4,6 punts respecte a les eleccions municipals de...

diumenge, 26 maig, 2019 - 09:15

Els col·legis electorals del Prat obren portes amb absoluta normalitat

El Prat de Llobregat compta amb 18 col·legis electorals, amb un total de 72...

dijous, 23 maig, 2019 - 14:30

Els autobusos tornaran a circular per Verge de Montserrat el 12 de juny

La línia L78 mantindrà el recorregut actual i les línies 165 i 65 deixaran de...