Esteu aquí

Associació de Comerciants del Prat (ACIP)

L'Associació de Comerciants del Prat és una entitat oberta als comerciants i petits i mitjans industrials de la ciutat, que persegueix l'objectiu d'agrupar l'economia local per fer front als reptes que planteja el futur.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

De l'antiga Agrupació de Comerciants i Industrials del Prat va néixer, el maig del 2003, l'Associació de Comerciants del Prat, una entitat que de l'antiga agrupació, n'ha conservat les sigles (ACIP) i els mateixos objectius, tot i que amb línies d'acció renovades i orientades a aprofitar els avantatges que poden aportar les noves tecnologies.

L'ACIP es va fundar el 1993, però va patir una reestructuració interna per respondre millor als objectius que s'havia plantejat en el seu inici. De la mà del nou president, Miquel Alvira, va renéixer amb una gran aposta a favor de les noves tecnologies i amb una nova junta directiva. L'associació compta, actualment, amb uns 300 associats, que pertanyen a diferents sectors de l'economia local, des de petits comerços fins a petites i mitjanes empreses.

L'ACIP vol portar a terme un ampli programa per a la dinamització i el progrés empresarial i industrial del Prat, que passa per objectius concrets, com ara la sensibilització ciutadana, la promoció del comerç local enfront de les grans superfícies i l'impuls gràcies a una formació de qualitat mitjançant cursos i conferències.

Un dels projectes més destacats i ambiciosos de l'ACIP és l'aprofitament de les noves tecnologies en els petits comerços locals, tasca liderada per Josep Piera. A través de la xarxa, actualment, l'ACIP presta diferents serveis als seus socis. Per exemple, un membre de l'entitat pot disposar d'una pàgina web i un correu electrònic propis dins el domini virtual de l'ACIP, pagant tan sols una quota reduïda.

De cara al futur es pretén que aquests espais siguin interactius i que sigui possible comprar des de casa en qualsevol comerç pratenc. D'aquesta manera es pretén estendre l'ús de les noves tecnologies en l' àmbit del comerç local, terreny que actualment només està explotat pels grans centres comercials i les grans cadenes de supermercats.

Apareix així una nova concepció del municipi, que es percep com una gran superfície comercial en potència, que en aquests moments es troba mancada dels serveis bàsics per donar el màxim de beneficis. És en aquests punt quan, per part de l'ACIP, apareixen propostes més concretes, com la creació de nous aparcaments o fer les voreres més amples. Les campanyes nadalenques també passen a formar part d'aquestes iniciatives, amb una millor il·luminació dels carrers i la introducció d'eixos d'animació infantil a tot el municipi, no únicament al nucli antic. Aquests són els objectius de cara a aquest any.

L'ACIP destaca que el seu projecte més immediat és demostrar que és una entitat que aporta nombrosos avantatges als seus socis respecte a la competència amb els grans centres comercials. En molts aspectes, remarca el president, l'entitat exerceix un paper didàctic i el seu pes en futurs projectes serà directament proporcional al nombre d'associats.

Laura Quinto

 

ACIP (Associació de Comerciants del Prat)
Av. Josep Anselm Clavé, 1
Tel.: 93 478 34 57
Fax: 93 370 76 05
http:\\www.acip.info
info@acip.info

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...