Esteu aquí

Art per transformar el paisatge de les obres de l'avinguda

Iniciativa de l'Ajuntament del Prat per fer més agradable a la vista la zona d'obres de Verge de Montserrat i contribuir a dinamitzar l'activitat comercial

divendres, 23 març, 2018 - 11:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, en col·laboració amb una quinzena d’artistes, ha inaugurat aquest dijous, 22 de març, la mostra “Expo ArtVinguda”. La principal peculiaritat de la mostra és que els murals artístics s’exposen sobre les tanques de les obres que s’estan fent a l’Avinguda de la Verge de Montserrat.  D’aquesta manera, es transforma el paisatge visual d’una zona en obres en una mostra d’art a l’aire lliure, per fer més amable el pas per l’avinguda als veïns i veïnes i dinamitzar l’activitat comercial.
 
Des dels inicis de la intervenció urbanística a l’Avinguda de la Verge de Montserrat, per transformar-la en un gran eix cívic de ciutat, la voluntat de l’Ajuntament del Prat ha estat minimitzar el seu impacte en el dia a dia dels veïnes i veïnes, així com sobre l’activitat comercial. Amb aquesta exposició, es dona un pas més i s’impulsa una iniciativa per generar a l’entorn de les obres una iniciativa sociocultural.
 
La inauguració de l’exposició, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a la Plaça de Pau Casals -propera a l’Avinguda de la Verge de Montserrat- ha comptat amb les intervencions de Marta Mayordomo, tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament del Prat, i del coordinador artístic de l’exposició, Toni García. A més, hi han actuat l’Associació HipHop Prat i d’altres grups convidats: Gummy’s Crew, Funk Up, Lillypop, Collective Funk, Dori’s Club, Funkdation, Black Funk i Funkalictic.
 
L’exposició consta de 15 murals artístics, exposats sobre les dues bandes de la tanca de les obres de l’Avinguda de la Verge de Montserrat, entre la carretera de Marina i el carrer de Jaume de Casanovas.
 
Els murals han estat elaborats per un grup heterogeni de 16 artistes professionals i de joves promeses, tots ells vinculats a la ciutat del Prat i implicats en projectes creatius d’àmbit nacional i internacional, sota la coordinació artística de Toni García. També hi han pres part els artistes següents: Regina Insenser, Dana Arnedo (Chyanadana), Elena Sánchez, Laia Ruz, Juan Fernández, Daniel Ballarín, Sergi Mañà, Conxita Herrrero, Óscar Calzada, Nuria Inés (Tinta Fina), Oriol Vidal, Puri Hernández, Didac Rocho, Oriol Roca i Ángel Coronado (es detalla un resum del currículum dels artistes en l’arxiu adjunt). 

Concurs “Busca els personatges amagats als murals de l’exposició”


 Gràcies a l’exposició, els veïns i veïnes del Prat també podran gaudir de la mostra d’art urbà i conèixer el treball dels artistes locals. A més, a l’entorn de l’exposició, es dinamitzaran activitats per a un públic infantil i familiar, com el concurs “Busca els personatges amagats als murals de l’exposició”, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat i la Plataforma d’afectats per les obres, entre el 5 d’abril i el 20 de juny. En diversos murals, s’amargaran en forma de petits detalls diversos personatges, que hauran de trobar tots els participants del concurs.
 
En els comerços col·laboradors del concurs, es podran trobar butlletes per anotar en quin mural s’ha trobat cada personatge, així com les urnes per dipositar-les emplenades. Entre les persones que encertin les respostes, se sortejaran diversos premis: 10 entrades per al cinema Capri, 10 cistelles de producte de qualitat de km 0 (Pota Blava i producte fresc de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat) i 5 caricatures personalitzades de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 31 gener, 2023 - 11:30

Inici de l'Aula de Salut 2023

Més complicitats i temàtiques d'actualitat per a una millor comprensió i...

dimarts, 31 gener, 2023 - 11:30

Oberta la convocatòria dels Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo

Se celebraran el 30 de març de 2023 a l’auditori del Cèntric i repartiran 9...
Estació d'AMBici a l'Avinguda Verge de Montserrat, entre la parada de metro de les Moreres i el CAP Ramona Via.

dimarts, 31 gener, 2023 - 09:00

La bici elèctrica compartida metropolitana, AMBici, comença a funcionar al Prat

Entren en funcionament 160 bicicletes repartides en 14 estacions a la nostra...