Esteu aquí

Arriba una nova campanya de poda i plantació d'arbrat viari

Enguany s'esporgaran uns 3.500 arbres al nucli urbà.

divendres, 30 octubre, 2009 - 15:06

Com cada any, i durant els primers dies del mes de novembre, aprofitant el moment d’aturada vegetativa en què es troben els arbres, el departament municipal de Manteniment i Serveis Urbans iniciarà la campanya anual de poda. Aquest any, la campanya començarà el dimarts 3 de novembre.

Enguany s'esporgaran uns 3.500 arbres a les principals vies i carrers, a les escoles i a alguns espais verds o places del casc urbà. Les feines les fa una brigada de vuit professionals adientment equipada, amb plataformes mòbils articulades per la poda d’arbres de gran alçada, i camions amb remolc que transporten les restes del brancam a una planta de reciclatge.

Desprès d’un procés de triturat i compostat d’aquest brancam, s'obté un adob orgànic que es fa servir per adobar els arbres de la ciutat.

La campanya s'inicia pels principals eixos comercials, de cara a poder instal·lar tot seguit l'enllumenat nadalenc (carrers Lleida, Carretera de la Marina, Gallart i Monés, Ramon Llull...). La campanya acabarà cap a mitjan febrer.

Senyalització
Durant la realització d’aquestes feines, el personal informa el veïnat amb uns dies d’antelació mitjançant la col·locació de rètols de senyalització excepcional, avisant de les feines a realitzar. També s’avisa també els i les propietàries dels vehicles aparcats al carrer.

Tipus de poda
La poda es procura que sigui el més racional possible, respectant al màxim l’estructura original de l’arbre, sense oblidar, però, que el brancam no ha d’arribar a tocar les xarxes d’enllumenat o telèfon i que en tot moment s’ha d’aconseguir el màxim de seguretat pels vianants, alhora que no generi molèsties als habitatges de la vora. Aquest tipus d’esporga no sempre elimina completament el brancam de l’arbre, però resulta una poda eficaç i més respectuosa amb l’arbrat.

Replantacions
Una feina més a fer durant l’aturada vegetativa hivernal, especialment pel que fa als arbres de fulla caduca, és la replantació de l’arbrat perdut o malmès als nostres carrers i places. Aquest any, durant els últims dies del mes de gener, vam patir les conseqüències d’un fort temporal de vent, i el nombre d’arbres caiguts va ser força elevat, entorn als 105.

Enguany, la plantació de l’arbrat viari començarà a principis del mes de febrer i es perllongarà fins al mes de març. El nombre total d’arbres a replantar és d’uns 300, que podrem distingir pels tutors de fusta pintats de blanc que portaran incorporat.

Les espècies més utilitzades seran lledoners, braquiquitons, mèlies, robínies, freixes, plàtans, xicandres, oms,  i tipuanes, espècies en general autòctones o ben adaptades al nostre clima mediterrani, i sempre d’acord amb les limitacions de l’espai on han de ser ubicades.

Un any més, caldrà tenir una mica de paciència amb les feines de manteniment del nostre patrimoni verd, doncs generen de vegades algunes molèsties a la ciutadania.


 

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...