Esteu aquí

Arriba l'Illa dels llibres a la Biblioteca!

Tallers de dinamització lectora a l'Antonio Martín

dijous, 29 juliol, 2021 - 10:00

Al llarg de tot el mes de juliol s’han dut a terme tallers setmanals, de dilluns a divendres,  adreçats a infants entre 9 i 12 anys per potenciar el gust lector i treballar la comprensió lectora durant l’estiu. S’ha alternat matins i tardes, i la mitjana de participants ha estat de 12 infants diaris.

Sessions dinamitzades

Dirigits per la Carla Escudero, graduada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i Màster en Psicopedagogia especialitzada en l'àmbit educatiu i sociocomunitari, els infants han realitzat diferents dinàmiques per gaudir de la lectura d’una manera lúdica i amena. S’han fet sessions de lectura compartida, també han llegit en veu alta, han fet lectura per parelles, conversa literària i diversos jocs lectors. Per a dur a terme l’activitat, realitzada a l’aire lliure (plaça porxada del Cèntric) s’han utilitzat llibres i àlbums de la biblioteca Antonio Martín, per tal d’engrescar als participants i a les seves famílies a continuar venint a la biblioteca a gaudir dels seus serveis.

Llibres creatius

Un dels títols que s’han treballat ha estat: La mentida, de Catherine Grive, on s’ha reflexionat sobre el fet de mentir, per què ho fem i per què hi ha vegades que ens fa por dir la veritat. També han opinat sobre les “bones” i les “males” mentides i han comparat els seus sentiments en dir mentides i els sentiments de la protagonista de la història.

A El coleccionista de palabras, de Peter H. Reynolds, els infants  han explicat si ells, o persones del seu entorn, també col·leccionen coses i quines. Es planteja si els agradaria col·leccionar paraules, com fa el protagonista de la història i, un cop finalitzada la lectura, comenten entre tots quines paraules els agradaria col·leccionar i amb quines persones les compartirien.

Infants que han participat en els tallers expliquen que amb la Carla han descobert noves lectures en un espai agradable i diferent  i que no s’imaginaven que compartir i dialogar al voltant dels llibres podia ser una activitat tan divertida.

Tots aquests títols i molts més els trobareu a la Sala infantil de la Biblioteca Antonio Martín.

Bon estiu i bones lectures.

 

 

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dijous, 23 setembre, 2021 - 10:00

Bafarades i onomatopeies a la Biblioteca Antonio Martín

Un nou punt de referència: el còmic de superherois

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...