Esteu aquí

Arriba la recollida de matèria orgànica

A partir del mes de gener s'instal·laran als carrers uns nous contenidors per dipositar-hi la matèria orgànica. Seran marrons i més petits que els grisos (rebuig) i que els iglús verds (vidre), grocs (envasos) i blaus (paper i cartró). També rebrem uns contenidors més petits a casa nostra.

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

L'Agència Metropolitana de Residus ha firmat un conveni amb l'Ajuntament per coordinar el desplegament del Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals a la ciutat, i també de les campanyes de comunicació i educació ambiental, especialment les relatives a la posada en marxa de la recollida selectiva de matèria orgànica. 

L'Agència Metropolitana de Residus és l'administració responsable de la gestió dels residus en l'àmbit metropolità, i ha desenvolupat en aquest sentit el Programa Metropolità esmentat. Entre altres actuacions, aquesta administració ha emprès la construcció de l'Ecoparc de la Zona Franca, en el qual es tractarà, entre altres residus, la matèria orgànica que es reculli a la ciutat del Prat. 

Col·laboració ciutadana
El bon funcionament d'aquesta instal·lació depèn de la puresa dels residus recollits, per la qual cosa la col·laboració ciutadana és imprescindible. Aquesta col·laboració ha de sorgir de l'educació i la conscienciació de la població del Prat, que ha d'entendre que reduir els residus que produïm i separar-los per categories són les úniques solucions possibles per evitar haver de recórrer als abocadors o a les incineradores. 
El conveni de cooperació firmat entre l'Agència Metropolitana de Residus i l'Ajuntament estableix un seguit d'obligacions per a totes dues parts. Així, l'Ajuntament es compromet fonamentalment a implantar la recollida selectiva de matèria orgànica a la ciutat, que es tractarà posteriorment a l'Ecoparc metropolità. El consistori també s'encarregarà de dissenyar i executar la campanya d'educació ambiental necessària, d'instal·lar els contenidors de color marró a la via pública i de tenir-ne cura del manteniment i la neteja. També serà l'Ajuntament qui aportarà el personal tècnic de suport i qui utilitzarà el producte resultant del tractament de la matèria orgànica a l'Ecoparc, el compost, com a adob per als parcs i els jardins de la ciutat. 

Selecció en cada casa
L'Agència Metropolitana, per la seva banda, es compromet a subministrar els 820 contenidors de carrer i els 22.000 contenidors destinats als domicilis particulars, a més dels elements de difusió i senyalització necessaris. L'Agència també finançarà les visites informatives previstes a tots els domicilis del Prat, durant les quals es lliuraran aquests petits contenidors individuals que ens serviran per fer la tria de la matèria orgànica a casa. 
Les fases de la implantació de la recollida de matèria orgànica són les següents: ja des de mitjan octubre es recull la matèria orgànica de diversos establiments i comerços de la ciutat; des de mitjan novembre, aquesta recollida s'ha estès als menjadors i cuines de les escoles; a partir del gener, la recollida es començarà a implantar també als domicilis de la ciutat, que es dividirà en quatre sectors. Més endavant, a l'estiu del 2002, la previsió és que tots els carrers del Prat tinguin contenidors de recollida de matèria orgànica i tothom pugui reciclar aquesta fracció dels nostres residus. 

Pau Esteban 

Compartir

Noticies relacionades

Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...

dimecres, 8 setembre, 2021 - 08:15

Més d’una vintena d'artistes graven una cançó contra l'ampliació de l'aeroport

Amb el títol "Som Natura!", la peça musical compta amb veus reconegudes com...