Esteu aquí

Aquest dissabte comença a prestar servei el PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de quatre busos l’hora en direcció platja i la incorporació de vehicles de gran capacitat, més llargs que els que realitzaven els serveis durant els darrers anys

PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

A partir de dissabte 18 de maig, coincidint amb l’arrencada de la temporada alta de la platja i el tancament de l’antic vial als vehicles privats en compliment de diverses sentències judicials fermes, el Prat comptarà amb el PR5 – Platja Exprés, un nou autobús urbà que connectarà el nucli amb el litoral amb un recorregut exprés a partir de vehicles de 18 metres, amb més capacitat que els habituals.

La nova línia prestarà serveis els caps de setmana i festius, des del 18 de maig i fins al 8 de setembre, cada 20 minuts. A partir del 25 de juny, i fins al 6 de setembre, el servei s’amplia als dies feiners, de dilluns a divendres, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

El seu recorregut al nucli urbà és estratègic, amb l’objectiu d’aconseguir un enllaç ràpid amb la platja. La sortida serà a les Moreres, seguit de l’avinguda de la Verge de Montserrat, Coronel Sanfeliu, Onze de Setembre i, finalment, s’enfilarà pel carrer del Guadalquivir i la carretera de l’Aviació. A partir d’aquest punt, el recorregut continua per la carretera de la Platja fins a arribar al final del passeig del litoral pratenc.

A banda de la nova línia PR5 – Platja Exprés, des del 23 de març ja es pot accedir a la platja del Prat amb el PR3, que realitza un itinerari diferenciat dins la ciutat, per tal de garantir, entre les dues línies, cobertura general del nucli urbà amb la platja. Amb les dues línies PR3 i PR5 Platja – Exprés, durant aquest estiu estan garantits, com a mínim quatre busos cada hora des de la ciutat en sentit platja i viceversa de dilluns a divendres i fins a cinc els caps de setmana.

Informació a temps real sobre l’accés i estat de la platja

L’Ajuntament del Prat habilitarà a la pàgina web municipal un mòdul amb tota la informació sobre la platja a temps real a mesura que, de forma progressiva, aquests serveis s’activin.

A través d’aquesta eina, la ciutadania podrà consultar quan passa el proper bus a la platja per la parada més propera i quina alternativa tenen en altres parades del seu entorn. Així mateix, també es podrà consultar el grau d’ocupació dels 850 aparcaments situats al costat del Centre Municipal de Vela, l’estat de la carretera, l’estat de la mar.

A més a més, enguany s’ha habilitat el correu platja@elprat.cat per posar a disposició de la ciutadania tots els mitjans possibles per resoldre dubtes.

A la platja, hi haurà un equip d’informadors per resoldre tots els dubtes que puguin sorgir arran del nou funcionament de la zona, així com qüestions concretes que es puguin produir un cop començada la temporada d’ús intensiu d’aquest espai de la ciutat.

El tancament del vial, fruit de diverses sentències judicials fermes

La posada en marxa del nou PR5 – Platja Exprés forma part de l’estratègia desplegada per l’Ajuntament del Prat per adaptar-se a les sentències fermes que prohibeixen la circulació i estacionament de vehicles a l’antic vial de la platja impulsant un nou model de platja més endreçada, més naturalitzada, i més accessible en transport públic. Podeu trobar tota la informació detallada a elprat.cat/laplatja.

La platja del Prat es reorganitza

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

qualitat aigua platja

divendres, 21 juny, 2024 - 14:45

La qualitat de l’aigua de la platja, novament excel·lent

Les anàlisis corresponen al passat 16 de juny i confirmen el seu bon estat.

divendres, 21 juny, 2024 - 12:30

Finalitza el cicle d'activitats de les Jugateques Ambientals de primavera amb més de mil participants

La nostra ciutat compta amb tres Jugateques Ambientals ubicades al parc Nou,...

dimarts, 18 juny, 2024 - 14:00

El Prat crea una xarxa de Punt Liles diürns per combatre les violències sexuals

Aquesta nova iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona