Esteu aquí

Aprovat el Programa d’Actuació Municipal 2016 - 2019

L’aprovació del PAM ha vingut precedida d’un procés participatiu entre la ciutadania

PAM 2016 - 2019

dijous, 7 juliol, 2016 - 12:30

El Ple Municipal celebrat ahir dimecres va aprovar definitivament  el Programa d’Actuació Municipal 2016-2019, amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, PP, Cs, Se Puede i el regidor no adscrit José López, i l'abstenció de la resta de grups.

El PAM és el document que recull els principals eixos, objectius i accions que l’equip de govern municipal durà a terme fins a la finalització del mandat, l’any 2019.

Procés participatiu

L’aprovació del PAM ha vingut precedida d’un procés participatiu obert a tothom, que ha permès millorar, enriquir i adaptar millor als interessos de la ciutadania el document inicial presentat per l’Ajuntament, que es va distribuir a tots els domicilis de la ciutat amb la revista municipal "el Prat" del mes d’abril passat.

Durant el procés participatiu dut a terme el mes d’abril, l’Ajuntament va rebre, de part de 870 persones, un total de 1.758 aportacions ciutadanes, que un cop analitzades i agrupades es van concretar en 557 propostes.

Per valorar les propostes s’han fet servir els criteris que ja es recollien en el document inicial del PAM: grau de consens en els espais de debat presencials, que no siguin contràries al programa de govern, que tinguin viabilitat tècnica i/o econòmica, i que es corresponguin amb les competències municipals.

Les propostes ciutadanes incorporades o ja previstes en el PAM representen gairebé el 25% (un 8% són propostes noves i un 17% ja estaven incloses en el PAM inicial). Així mateix, el 43% de propostes fetes per la ciutadania no figuren al PAM perquè ja s'estan portant a terme de manera total o parcial, o bé estan previstes durant aquest mandat. Per tant, aproximadament el 67% de les propostes tenen una valoració positiva, bé perquè es refi eren a actuacions previstes o en marxa, bé perquè ja eren al PAM inicial o bé perquè són propostes ciutadanes noves i acceptades.

D'altra banda, el 22% de les propostes no es contemplen, per la seva inviabilitat en relació amb els criteris esmentats a la pàgina anterior. També hi ha aproximadament un 5% de propostes que no es contemplen enaquest mandat, però no es descarta tenir-les en compte més endavant. Finalment, hi ha un altre 5% de propostes que no es poden considerar, atès que no són competència municipal o són contràries a la legislació vigent.

Temes més repetits

En general, dels eixos en què es divideix el PAM, els que han rebut més propostes ciutadanes han estat el de cohesió social (esport, convivència ciutadana, policia de proximitat, residència i centre de dia per a gent gran ...) i el de sostenibilitat i medi ambient (mobilitat sostenible, ampliació del passeig de la platja ...). També han estat nombroses altres propostes com donar ús a l'edifi ci de la Granja de la Ricarda, la creació d'una xarxa d'espais joves, reforçar les activitats extraescolars, promoure el comerç local i el producte de proximitat, ajudar les persones en atur, impulsar més processos participatius, etc.

 

 

Compartir

Noticies relacionades