Esteu aquí

Aprovació inicial del pressupost municipal per a 2016

La pràctica desaparició de l'endeutament municipal permet destinar més recursos a àrees com Acció Social, Cultura i Educació

dijous, 17 desembre, 2015 - 10:45

El Ple municipal celebrat el dimecres 16 de desembre ha aprovat inicialment el pressupost de l'Ajuntament del Prat de Llobregat per a 2016, que suma 86,7 milions d’euros, un 7,4% més que el de 2015.

L’aprovació d'aquests pressupostos ha comptat  amb els vots favorables dels grups que formen l’equip de govern, ICV-EUiA i PSC, l'abstenció de PP, ERC, C's, Se puede i Guanyem, i el vot contrari de CiU.

El Pressupost consolidat, que suma el de l'Ajuntament al de les tres empreses municipals (Aigües del Prat, Prat Espais i El Prat Comunicació) arriba als 95,9 milions d'euros, un 7,1% més que l'any 2015.

Pràctica eliminació del deute
L'any 2016 l'Ajuntament haurà completat la tendència dels darrers anys de reduir el deute creditici sobre préstecs bancaris. L'any 2011, l'Ajuntament devia 39 milions d'euros, als quals calia afegir 10,6 de Prat Espais i 1,9 d'Aigües del Prat. L'any 2016, el deute de les empreses municipals ha desaparegut i l'Ajuntament deu només 4,1 milions d'euros de crèdits gairebé a interès zero.

El fet d'haver de deixar de pagar interessos i amortitzacions suposa  un gran estalvi que permetrà incrementar la dotació de determinades àrees, especialment Acció Social, que augmenta en 658,450 €, gairebé el 9%, o Cultura, Participació i Ciutadania, amb 331.489 € més, un 6%.

Inversions amb recursos propis
Dels 86,7 milions d'euros del pressupost, poc més de 10 milions corresponen a l'apartat d'inversions, un increment significatiu respecte de l'any passat, en què les inversions van ser de 4,3 milions.

Entre les inversions més destacades per a l'any 2016 figuren l'urbanització del tram central de l'av. Verge de Montserrat, amb la construcció d'un aparcament subterrani; l'inici del projecte de construcció del nou teatre de l'Artesà; la reforma del camp de futbol del Sagnier; l'adequació d'un equipament cívic a l'edifici municipal del c. lo Gaiter del Llobregat cantonada c. del Prat; i millores en la xarxa d'abastament d'aigua potable.

Fa gairebé set anys que l'Ajuntament del Prat no demana cap crèdit a cap banc i totes les inversions es fan amb recursos propis.

Origen dels ingressos
Pel que fa als ingressos, el gruix més important –gairebé 60 milions d'euros- prové dels impostos directes (ibi, iae, ivtm...), dels quals més de la meitat corresponen a l'ibi i iae dels sectors del port i de l'aeroport.

Tot seguit podeu consultar un document explicatiu del pressupost.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...

dilluns, 16 maig, 2022 - 16:15

#Almeuritme 2022: en marxa!

Un any més, torna l’Almeuritme, dinamitzat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu