Esteu aquí

Apoderament comunitari: salut i benestar

Un curs d'hàbits saludables que incorpora l'activitat física per mobilitzar recursos i habilitats

dijous, 10 febrer, 2022 - 09:30

Les àrees municipals de Benestar i Salut (Salut Pública i Consum, i Esports), i Desenvolupament Econòmic inicien una formació en hàbits saludables per millorar l’ocupabilitat del personal contractat per l’Ajuntament en programes de treball i formació.

El projecte va començar l'any passat amb el curs Nosaltres resilients, la valoració del qual va ser molt positiva. 

Els moments actuals requereixen mobilitzar habilitats i recursos per afrontar la feina, en haver-se transformat com a conseqüència dels factors que ens envolten. És per això que s’ha vist la necessitat d'enfortir les capacitats d’adaptació, la creativitat i les eines per a les relacions amb les persones en tot tipus de situacions.

La salut, travessada pels condicionats físics, socials i econòmics

L'enfoc innovador del curs es deu a la consideració de la salut com a un tot, en què intervenen situacions personals (característiques individuals, històries de vida…), però també el nostre entorn social, familiar… el lloc que ocupem a la societat i els diversos condicionants que ens travessen; els continguts del curs posen en el centre la necessitat de tenir cura d’un/a mateixa/a i atendre les necessitats pròpies, per ajudar als/a les altres, atenent a la diversitat existent.

El moviment, l’activitat física, tenen el seu espai protagonista en aquesta proposta, per la capacitat transformadora que té en el benestar. Es tracta de conèixer els recursos accessibles i propers adaptats a cada persona, i fer-ne ús.

El coneixement del medi, l’organització i el territori, és central per treballar.

El curs comença el 15 de febrer, i es farà al Centre de Promoció Econòmica i al CEM Estruch, hi haurà tres sessions de periodicitat setmanal. Més informació a salut@elprat.cat i/o cpe@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...