Esteu aquí

Apareix una col·lecció de guies de natura del delta

Les ha editat el Consorci dels espais naturals i les dues primeres tracten sobre ocells aquàtics i sobre amfibis, rèptils i mamífers.

dimarts, 16 març, 2010 - 09:45

Amb l'objectiu de mostrar una part de la diversitat biològica del delta del Llobregat, i gràcies al patrocini de Gas Natural - Unión Fenosa, el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha editat una col·lecció de guies naturalistes.

Les dues primeres, que tracten sobre ocells aquàtics i sobre amfibis, rèptils i mamífers, ja s'han posat a la venda. Tenen un format molt manejable i estan fetes amb paper estucat gruixut per facilitar el seu us al camp. Els continguts són rigorosos però al mateix temps fàcils d’interpretar per a un públic no expert en natura.

Cada guia consta de 25 fitxes que s’estructuren en format doble amb un dibuix o fotografia de l’espècie en qüestió, amb la seva denominació en català i científica i la seva traducció al castellà i a l’anglès. La següent pàgina descriu la família a la qual pertany l’espècie, la mida, les vocalitzacions (que en el cas dels ocells són molt importants), l’hàbitat, l’alimentació i la seva presència al delta del Llobregat.

La coordinació tècnica i la producció de textos i continguts l’ha fet F. Xavier Santaeufemia, biòleg i tècnic de Preservació de la Biodiversitat del Consorci. La producció de dibuixos i fotografies ha estat encarregada a experts dibuixants de natura o fotògrafs col·laboradors habituals del Consorci.

Les guies es vendran al públic en els centres d’informació dels espais naturals del delta del Llobregat al preu de 9 €. També seran punts de venda altres llocs dels municipis del Prat, Viladecans, Gavà i Sant Boi.

Aquestes guies que s’han posat ara a la venda formen part d’una col·lecció de 6 guies. La resta de títols de la col·lecció, i que el Consorci espera treure al llarg de l’any, ens mostraran les orquídies, els fongs, els ocells forestals i d’espais oberts i les plantes de maresma, forestals i dunars del delta del Llobregat.

Compartir

Noticies relacionades

Gespa Julio Méndez

dimarts, 21 setembre, 2021 - 14:45

El CEM Julio Méndez estrena nova gespa

El nou terreny de joc, d’última generació, té les marques de qualitat FIFA...
Cursa_popular_banner-485x475.png

dimarts, 21 setembre, 2021 - 11:15

Afectacions de trànsit per Festa Major

Durant el cap de setmana, la circulació per algunes vies de la ciutat es...

dilluns, 20 setembre, 2021 - 14:45

Desenes de milers de persones van concentrar-se ahir contra l’ampliació de l’aeroport, entre elles una àmplia representació del Prat

L’alcalde Lluís Mijoler es va sumar al grup de manifestants del Prat perquè...