Esteu aquí

Ampliació del centre per a malalts i malaltes d'alzheimer

Divendres 14 de novembre es va inaugurar l'ampliació i millora del centre d'estimulació de malalts i malaltes d'alzheimer Alois I, situat a l'avinguda d'Apel·les Mestres.

dissabte, 15 novembre, 2008 - 09:30

Les obres s'han pogut fer gràcies a una subvenció de 125.000 euros aportats per l'Ajuntament a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, AFA Baix.

El local ha pogut duplicar la superfície gràcies a l'annexió d'un local adjunt, fet que també permetrà duplicar el nombre de persones usuàries, que fins ara eren una quinzena.

La millora més destacada ha estat la creació d’una aula de memòria, que es posarà en marxa properament i on s'estimularan els malalts i les malaltes en fase inicial a través d'ordinadors amb programes específics i adaptables a cada cas. Aquestes persones faran ús de l'aula un parell d'hores cada dia o cada dos dies, en funció de les seves necessitats, i sota la supervisió d'una psicòloga.

El centre Alois I està dirigit a l'estimulació cognitiva específica de malalts i malaltes d'alzheimer, i l'integren professionals especialistes en demències. S'hi fan teràpies no farmacològiques, com ara estimulació a través d'ordinadors, activitats físiques, fisioteràpia, musicoteràpia, llenguatge, escriptura, caminar... de manera que les persones usuàries estan permanentment motivades, fet que, tal com ha quedat demostrat, ajuda a retardar l'avenç de la malaltia.

L’equipament no només serveix per atendre a les persones malaltes, sinó també per descarregar de feina les famílies.

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...