Esteu aquí

Àmplia oferta d'educació ambiental als espais naturals del delta

El delta del Llobregat és, per les seves característiques de diversitat biològica i paisatgística, i per la seva situació dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un indret privilegiat per a la realització d’activitats d’educació ambiental per part de les escoles i instituts.

dimecres, 9 setembre, 2009 - 10:44

Els espais naturals del Riu i la pineda de Can Camins, al Prat; l’espai natural del Remolar-Filipines, a Viladecans; les basses de Can Dimoni, a Sant Boi, disposen d’itineraris i miradors que faciliten l’observació de la flora i la fauna i l’aprofitament pedagògic d’una jornada a l’espai natural.

Més de 18.000 alumnes
El Consorci del delta del Llobregat ha fet balanç del curs passat en el que més de 18.000 alumnes, professors i professores, de 717 grups, pertanyents a 378 escoles diferents, van visitar aquests espais naturals el curs passat. Aquestes xifres representen un increment del 10% respecte el 2007-2008 i situa el delta del Llobregat entre els principals espais naturals de Catalunya quant a l’educació ambiental.

Enguany s’ha ampliat l’oferta i s’ha fet un esforç en difusió. Finalment són 8 entitats (ajuntaments, museus, empreses...), coneixedores del delta del Llobregat i coordinades pel Consorci, les encarregades d’acompanyar les escoles en aquestes activitats educatives.

El Consorci fa la supervisió dels programes desenvolupats i garanteix la seva qualitat; alhora coordina els calendaris de realització de les activitats per a que tots els grups que ho desitgin gaudeixin de la visita i n’obtinguin el màxim aprofitament pedagògic. Es vetlla per què les escoles tinguin una bona acollida a l’espai natural i per què  un nombre tan important de grups puguin realitzar les activitats correctament.

Lliurament d'un CD
Per a difondre aquestes activitats i facilitar la tasca dels docents alhora d’escollir-ne la més adequada als seus objectius, el Consorci del Delta del Llobregat ha editat un CD amb les dades bàsiques de les empreses i les activitats, així com alguns consells per gaudir d’una bona visita al delta del Llobregat.

Tot seguit us podeu descarregar un llibret amb l'oferta d'activitats

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...