Esteu aquí

Alumnes d'institut fan sessions d'aprenentatge amb gossos amb gent gran

Nou espai grupal del Servei d’Acció Social de l'Ajuntament del Prat

dimarts, 29 gener, 2019 - 14:30

El 22 de gener passat es va iniciar un projecte intergeneracional d'intervenció assistida amb gossos. El projecte té dos objectius. D'una banda reduir el sentiment de soledat de persones grans que viuen en residències, i d’altra enfortir els valors dels joves que hi participen, valors com la paciència, la tolerància a la frustració, la solidaritat, etc. Com la resta d’espais grupals del Servei d’Acció Social de l'Ajuntament del Prat, la finalitat d’aquesta activitat és millorar i facilitar la relació i els vincles entre persones.

El contingut de les sessions que es duen a terme es basen en l’aprenetatge de la conducta canina i el maneig del gos. Els participants adquireixen també coneixements i nocions bàsiques d’ensinistrament en positiu.

El gos actua com a element de transició, motivador i generador d’oportunitats per obtenir una sèrie de beneficis en un grup d’usuaris aprofitant l’afinitat emocional que es produeix amb l’animal de teràpia. 

Alumnes de 3r i 4t de l’Institut Salvador Dalí han visitat la Residència Municipal Penedès i la Residència Onze de Setembre i, juntament amb l’entitat Sentit Animal i el seu equip caní, participen d’aquestes sessions que es faran al llarg d’aquest curs. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...