Esteu aquí

Alumnes del CNL celebren el Dia Mundial de la Poesia recitant en la seva llengua materna

Llegeixen el poema "La poesia", de la poeta mallorquina Antònia Vicens

Dia Mundial de la Poesia

dimecres, 22 març, 2017 - 10:15

Diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat ha participat en la celebració del Dia Mundial de la Poesia llegint un poema en la seva llengua materna.

En la majoria de casos han llegit el poema “La poesia”, que ha escrit especialment per a l’ocasió la poeta mallorquina Antònia Vicens per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes, impulsora d’aquesta iniciativa. “La poesia” ha estat traduïda a vint llengües diferents per mostrar la riquesa d’aquest gènere literari arreu del món. 

Al Prat, els i les alumnes han pogut llegir i escoltar aquest poema en les llengües següents:  romanès, alemany,  urdú, àrab, basc, gallec, castellà i català. L’exercici d’escoltar com sonava en les diferents llengües ha estat molt interessant per a tothom. I els alumnes recitadors s’han sentit molt reconeguts i valorats. 

Uns altres alumnes que no disposaven del poema traduït en la seva llengua n’han llegit uns altres, que han aportat ells mateixos, en portuguès, búlgar ucraïnès i panjabi. I a més, una altra alumna romanesa ha volgut llegir un altre poema, “La llengua romanesa”, per poder participar en l’activitat.

Vídeos

Aquest particular recital poètic ha estat enregistrat en una sèrie de vídeos que podeu mirar al final d'aquesta notícia. 

L’alumnat del nivell C2, a més de llegir tres poemes d’Antònia Vicens, han treballat l’autora i els trets que caracteritzen els seus versos (manca de puntuació, espais en blanc, simbologia).

El Dia Mundial de la Poesia va ser proclamat per la UNESCO i se celebra cada any el dia 21 de març. 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...

dilluns, 17 maig, 2021 - 09:30

Visita a la colònia controlada de gats del Parc Nou

El 13 de maig, alumnes del 1r curs d’IFE de l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat van visitar la colònia controlada de gats situada al Parc Nou, juntamen...