Esteu aquí

Alumnes de Primària alliberen cries de fartet a l'estany del Remolar

L’alliberament és la cloenda de la participació de l’alumnat i el professorat en el programa de recuperació del fartet que impulsa el Consorci per a la Gestió i la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

divendres, 29 maig, 2009 - 10:35

Alumnes de quatre escoles del Prat, Viladecans i Badalona, que han participat en el projecte pedagògic i de recuperació del fartet (peix autòcton dels estanys del delta del Llobregat), impulsat pel Consorci per a la Gestió i la Protecció dels Espais Naturals del Delta, alliberaran el proper dimarts 2 de juny a l’espai natural del Remolar – Filipines cries d’aquest peix que es troba en perill d’extinció.

L’alliberament de fartets és la cloenda de la participació de l’alumnat i el professorat de les escoles Charles Darwin (cursos A i B de sisè de Primària) del Prat de Llobregat, Can Palmer i Dr. Fleming de Viladecans, i Ventós i Mir de Badalona. Durant quatre mesos, l'alumnat ha tingut a les seves aules aquaris on han alimentat i intentat que es reproduïssin diversos exemplars de fartets.

Aquest programa ha permès als nois i noies aprendre la importància d’aquesta espècie, les seves característiques i la responsabilitat que significa mantenir animals en captivitat. A més, ha significat una experiència pilot perquè les escoles contribueixin a l'obtenció de nous exemplars, per a repoblar les llacunes i maresmes del delta del Llobregat, d'on el fartet va arribar a desaparèixer en llibertat.

El fartet és un peix de mida petita que sols viu en llacunes litorals del mediterrani de la península ibèrica, freqüentment en aigües d’una elevada salinitat. La seva alimentació d’invertebrats aquàtics contribueix al control de les larves de mosquits. La destrucció del seu hàbitat i la competència amb espècies introduïdes l'han portat fins a la seva desaparició de molts dels espais on vivia.

L’alliberament és la culminació d’un programa pedagògic en el qual han participat 175 alumnes, majoritàriament de cicle superior de primària, però és també una part d’un programa molt més ampli que desenvolupa el Consorci del Delta del Llobregat, i que inclou la millora de l’hàbitat, la reproducció d’aquesta espècie en captivitat i la seva reintroducció en diferents indrets del delta del Llobregat. El programa compta amb l’autorització i col·laboració del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i l’assessorament de la Sociedad de Estudios Ictiológicos.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...