Esteu aquí

Alumnes de l'Institut Illa dels Banyols, amb l'eficiència energètica

TEMES: Urbà

Desenvolupen pràctiques relacionades amb la gestió eficient dels edificis municipals

divendres, 20 febrer, 2015 - 14:24

Conèixer el funcionament d'un edifici és el primer pas per actuar sobre el seu consum d'energia. Per això, el passat estiu es va monitoritzar el consum d'energia en temps real de 44 edificis municipals del Prat.

L'Institut Illa dels Banyols de la nostra ciutat està aportant el seu coneixement per contribuir a l'eficiència energètica d'aquests edificis. A través d'un conveni de col·laboració entre l'institut i l'Àrea d'Urbanisme, Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament, dos alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Eficiència energètica i energia solar tèrmica desenvolupen tasques relacionades amb la gestió eficient dels edificis municipals, per tal d'assolir l'estalvi i l'eficiència desitjat.    

Aquesta acció s'emmarca en el compromís europeu que va assumir el Ple Municipal, l'anomenat Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible (PAES). Els objectius d'aquest compromís són arribar a l'any 2020 havent reduït un 20% el consum d'energia, augmentar un 20% l'eficiència energètica i que el 20% de l'energia consumida sigui d'origen renovable.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong