Esteu aquí

Almeuritme 2020 amb els pets, 1er assaig.

dimecres, 1 abril, 2020 - 17:30

El temps passa volant, encara tenim incrustada al cap la cançó composta pels músics pratencs i Los Ganglios en l’edició de l’Almeuritme de l’any passat, el Mega Hit Aeropuerto de Prat i ja hem donat el tret de sortida de la desena edició del projecte.
Aquest any hi participen vint-i-cinc músics de totes les edats. Tots ells es van inscriure a través de la convocatòria oberta que vàrem treure durant el mes de febrer. Estan tots molt motivats i amb ganes de gaudir de l’experiència. No és d’estranyar perquè aquest any comptem amb la participació dels Pets, que acompanyaran als músics durant tres assajos per tal de construir entre tots la versió del Bon Dia, el tema més emblemàtic del grup.

El passat dijous 5 de març va ser el primer assaig. Després de fer les presentacions en Lluís Gavaldà (Veu i guitarra) i en Joan Reig (Bateria), van parlar de com va sorgir la inspiració a l’hora de compondre el Bon Dia i què vol transmetre la cançó. Tots es van sorprendre quan en Lluís va explicar que si t’hi fixes bé en la lletra de la cançó, descobreixes que no és un cant tan optimista, ja que està plena de personatges i situacions negatives. Parla d’aquells dies que estàs trist o enfadat però que, encara que no  ho vulguis, fa un dia radiant i brilla el sol sobre el teu cap ple de núvols. Però al final la gent se l’ha feta seva i és un himne a la vida, ple de llum.

Fetes les presentacions, vam dividir a la gent en dos grups per començar a treballar el tema. Primer els músics van començar a tocar la cançó que prèviament s’havien mirat a casa. Poc a poc, cadascú va guanyar confiança i van començar a perdre la por i la vergonya inicial. En Marcel Cavaller, guitarra solista dels Pets, va ajudar amb el baix en un dels grups que no tenien baixista i també va proposar donar-li la volta al tema per tal d’improvisar i trobar noves idees. De seguida li van donar un toc funky força interessant. A la bateria,  el benjamí del grup,  l’Isaac, quina energia! A l’altra aula a en Lluís Gavaldà li va agradar una improvisació rítmica de l’Esteve, un dels bateries que hi participen, un ritme de juganer i caribeny al que es van sumar el Jordi al baix i en Javi a l’orgue i van estar desenrotllant-lo una bona estona.
Us deixem un vídeo per a què veieu com va anar la sessió. Estigueu atents, seguirem informant…

Compartir

Noticies relacionades

Unzip Arts Visuals continua les seves accions

divendres, 30 octubre, 2020 - 19:00

Unzip Arts Visuals continua les seves accions dins el marc de la normativa sanitària actual

Projectes que s’adapten a les noves restriccions

divendres, 30 octubre, 2020 - 16:00

Es suspenen les activitats presencials de la Palmira

Continuem amb propostes en línia i el centre continua obert amb atenció al...
centric_plaça_porxada

divendres, 30 octubre, 2020 - 15:15

El Cèntric s’adapta a les noves restriccions sanitàries

Limitació d’horaris i serveis i suspensió d’activitats presencials són les...