Esteu aquí

Alimentació i medi ambient

Les Cases d'en Puig us proposen participar en un conjunt de xerrades i tallers que relacionen tres elements extraordinàriament importants a la nostra vida: l'alimentació, la salut i el medi ambient.

dilluns, 1 març, 2004 - 14:27

El cafè solidari és un projecte de comerç just que ens permet aportar un gra d'esperança a moltes comunitats camperoles. En parlarà l'Albert Albiac, representant d'Intermón Oxfam.

D'altra banda, el consum d'aigua, adobs, pesticides, electricitat, petroli i paper, i

d' altres elements que utilitzem per alimentar-nos, provoca una forta petjada ecològica, és a dir, per alimentar un percentatge petit de la població de la Terra consumim molts recursos naturals i contaminem el sòl, l'aigua, l'aire i, moltes vegades, els mateixos aliments. Cal reduir la petjada ecològica que el model actual comporta. El periodista i ecologista Jordi Bigues ens parlarà de l'alimentació a la ciutat sostenible.

Cal tenir present, també, que els aliments estan constituïts de forma natural per productes químics (lípids, glúcids, proteïnes i vitamines...), però se n'hi afegeixen altres intencionadament per modificar-ne les característiques, per facilitar-ne la conservació o per altres motius. El menjar ecològic, la producció integrada, els productes frescos, els transgènics i els additius són alguns dels temes que es tractaran a Cases d'en Puig en un conjunt de conferències i tallers amb Esther Pardo (naturòpata), Jaume Casasola (Greenpeace), Andreu Bruc (Associació Catalana per al Temps Lliure i la Cultura), Ramon Parellada (restaurador) i amb els formadors del Projecte APQUA de la Universitat Rovira i Virgili, que ens convidaran a fer experiments molt interessants.


Centre d'Informació Ambiental
del Prat, Cases d'en Puig
Tel. 933 709 002
Pl. de l'Agricultura, 4
www.casesdenpuig.com

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...