Esteu aquí

Alerta per una possible plaga de bernat marbrejat

Són uns insectes inofensius pels humans i els animals, però provoquen danys als cultius de fruites i hortalisses.

Bernat

dimecres, 18 maig, 2022 - 10:00

A causa de les precipitacions que s’han produït durant aquesta primavera, és possible que es produeixi una plaga del bernat marbrejat a la nostra ciutat i també al Baix Llobregat. El bernat marbrejat (Halyomorpha halys) és un insecte de color marró amb una venació marcada de color fosc en l’extrem de les ales i dues bandes clares a les antenes.

Ha esdevingut una plaga pels conreus de fruites i hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, especialment els arbres fruiters i algunes hortícoles com els pebrots i tomaqueres, però també per les plantes i flors ornamentals. Les precipitacions de la primavera afavoreixen la seva reproducció.

Des del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries recomanen eliminar tots els exemplars de l’insecte per evitar que generin poblacions molt nombroses que tornin a entrar a les cases durant l’estiu i la tardor. Aquest insecte es pot amagar al sofà, a les cortines, dins de coixins o als escocells de les finestres.

 

Compartir

Noticies relacionades

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...
Plaques fotovoltaiques

dimecres, 9 novembre, 2022 - 18:30

Recta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat

El ple del Prat ha donat avui el tret de sortida per cercar socis per a la...