Esteu aquí

Alerta per fonts vents al Baix Llobregat

Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de boscos, parcs i jardins. També es recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa

Imatge de Protecció Civil de la Generalitat

divendres, 22 gener, 2021 - 12:30

Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen avui divendres sobretot al prelitoral central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al llarg del dia d’avui es poden produir ratxes de vent superiors als 72 km/h al Baix Llobregat i en d’altres punts del territori com l’Anoia i l’Alt Penedès i, amb menor intensitat, a d’altres comarques de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes, cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes, cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions a la mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la covid a Catalunya.

Prealerta  per onatge

Protecció Civil de la Generalitat també ha posat en prealerta el pla d’emergències PROCICAT per fort onatge avui divendres a tot el litoral. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui les onades podran superar els 2,5 metres al llarg de tot el litoral català. Hi haurà mar de fons de component sud.

També es recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, cal ser prudents. S’ha d’evitar anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per no posar-se en peril.

Trobareu més recomanacions al respecte a:

interior.gencat.cat/ventades 

interior.gencat.cat/onatge

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...