Esteu aquí

Alerta de Protecció Civil pel temporal de pluges, vent i mala mar

Amb el pas de les hores es preveu el creixement del cabal del riu Llobregat

dimarts, 22 octubre, 2019 - 12:45

Protecció Civil de la Generalitat té activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT pel temporal de pluges, vent i mala mar que ja està afectant el país de manera generalitzada. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que la llevantada avanci de mar a terra i de sudest a nordoest i que escombri Catalunya en diferents tongades de precipitacions.

S’espera que s’arribi a 100 l/m2 acumulats en tot l’episodi a qualsevol punt. Aquest front de pluges anirà acompanyat de ventades.

També hi haurà fort temporal marítim de Llevant que pot causar danys, especialment a la costa central, de la qual el Prat forma part, dificultant que els rius aboquin tota l’aigua recollida al mar. Les onades poden arribar als 4 m d'altura. Eviteu apropar-vos al front marítim i respecteu els tancaments d’accessos a les zones afectades.

Consells de seguretat

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no aparcar el vehicle en zones inundables i fer cas de la senyalització de prohibició del pas en aquelles vies, camins i zones inundades afectades per les pluges. 

També demana a la ciutadania que en la mesura del possible avanci aquesta tarda i vespre el retorn en vehicle per evitar les hores en què el front serà més intens i que es limiti al màxim la mobilitat de matinada, evitant especialment els moviments per la xarxa secundària, on la proximitat de rieres i rius pot provocar la inundació de calçades. 

Alerta per forts vents

Protecció Civil també ha activat aquest matí l'alerta del pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent que es preveuen durant aquest episodi de llevant.

Segons l’SMC, les ratxes de vent que poden superar els 90 km /h afectaran qualsevol punt del país però sobretot la façana litoral i a cotes altes de l'interior. Es demana molta precaució en els desplaçaments i activitats de lleure a l’exterior tant a l’entorn natural com a les zones urbanes, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres.

A més, cal fixar i retirar els objectes que estiguin a l’exterior de balcons i terrasses i que puguin ser desplaçats pel vent. En el moment de les ratxes més intenses, cal protegir-se dels elements que semblin inestables

Compartir

Noticies relacionades

Ple novembre 2023

dijous, 30 novembre, 2023 - 21:00

La gestió pública de l’aigua permet al Prat mantenir la pujada de la tarifa a gairebé la meitat que la dels municipis amb gestió privada

El Ple de novembre aprova una actualització de preus per sota de l’IPC...

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:45

El Ple d'octubre aprova inicialment les ordenances fiscals

La modificació manté el model dels darrers anys i blinda la qualitat dels...
Ple municipal octubre

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:30

El Prat exigeix una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina i condemna els atacs contra la població civil

El Ple municipal ha aprovat una moció que reclama el compliment de la...