Esteu aquí

Ajuntament i comerç local impulsen una campanya per promoure el consum de proximitat

Divendres a la tarda s'encendrà l'enllumenat nadalenc dels principals eixos comercials del Prat

Una de les imatges de la campanya.

divendres, 27 novembre, 2020 - 13:30

L’Ajuntament del Prat, amb la implicació del comerç local, llança avui una campanya per promoure el consum de proximitat i responsable entre la ciutadania pratenca.

L’oferta comercial de la ciutat és molt diversa i de qualitat, amb professionals del comerç expertes i atentes. La campanya la podrem veure a les xarxes socials, als autobusos que circulen pel Prat, als aparadors, en diferents publicacions, etc.

L’Ajuntament assumeix tot el cost de l’enllumenat

Aquest any, donada la situació de crisi que viu el comerç arran de la pandèmia, l’Ajuntament ha assumit totalment el cost de l’enllumenat nadalenc dels principals eixos comercials de la ciutat (en anys anteriors, el municipi en subvencionava el 80 %). Els llums s’encendran divendres a la tarda.

L’Ajuntament ha contractat directament les empreses proveïdores d’enllumenat que les associacions de comerciants havien escollit en cada cas. A més, els trams d’enllumenat s’han ampliat en els principals eixos comercials respecte d’anys anteriors, de manera que la il·luminació estarà més equilibrada en tots aquests carrers amb botigues.

Projecte Última Milla

Aquest any, a causa de la covid, moltes persones han canviat la manera com adquireixen béns i serveis. La venda per Internet (o per telèfon o Whatsapp) guanya adeptes i els comerços locals s’hi han d’adaptar per obrir nous canals de venda i arribar a més públic.

Per tal d’ajudar-los en aquesta transició, l’Ajuntament del Prat impulsa el projecte Última Milla per a la la venda on line dels comerços i botigues del Prat i també en posar en marxa un servei logístic per als lliuraments a domicili de les compres del comerç local dins del Prat.

Per fer-se’n càrrec, l’Ajubtament ha contractat empreses locals amb prou capacitat logística i compromís social i mediambiental, per a la prestació del servei de manera segmentada: els lliuraments del Mercat Municipal, el repartiment de producte fresc alimentari de les petites botigues i el repartiment de la paqueteria de comerços del Prat.

50 % del cost

L’Ajuntament subvenciona el 50 % del cost del repartiment i els establiments o persones autònomes que vulguin adherir-s’hi podran utilitzar aquestes empreses col·laboradores i assumir l’altra meitat del cost logístic. El servei es podrà fer servir durant la campanya de Nadal i fins a finals de gener.

El projecte Última Milla és una de les mesures previstes en el Pla de xoc i estratègia municipal “Ara més que mai” de reconstrucció i reactivació econòmica del Prat

Compartir

Noticies relacionades

Jornades PIMEC l'Última milla

divendres, 25 novembre, 2022 - 09:00

La Jornada de Logística L’Última Milla reflexiona sobre la convivència entre el comerç de proximitat i el comerç digital

Les jornades, organitzades per PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, El Prat...

dilluns, 21 novembre, 2022 - 09:45

Laila Chaabi, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2022

Chaabi s’encarrega de l’hort de Cal Pastera i és mentora i tutora pedagògica...

divendres, 18 novembre, 2022 - 11:00

La 4a jornada d’Empreses per l’Ocupació reconeix 198 empreses que han participat en programes de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic

La jornada va celebrar-se al Cèntric i va comptar amb una actuació a càrrec...