Esteu aquí

Ajuda europea per al col·lector de la Marina

Els Fons de Cohesió de la Unió Europea aportaran 3.156.020 euros per construir el col·lector unitari de la conca de la Marina.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Els Fons de Cohesió de la Unió Europea financen projectes als estats amb un PIB inferior al 90 % de la mitjana comunitària (Espanya, Grècia, Portugal i Irlanda).

Tot i que la xarxa de clavegueram del Prat ha millorat molt i les inundacions dels carrers, freqüents en altres temps, han desaparegut, encara hi ha sectors on els col·lectors són insuficients, ja sigui per la baixa qualitat de les clavegueres -hi ha maons que s'han anat trencant- o pell poc pendent i la baixa cota del Prat.

Si hi afegim l'augment considerable del nombre d'habitants en certs sectors durant les últimes dècades, el resultat és que la xarxa de clavegueram, en aquests llocs, ha arribat a ser insuficient. Per això, l'Ajuntament va aprovar el projecte de construcció del col·lector unitari (aigües residuals més pluvials) de la conca de la Marina, amb un pressupost de 4.492.176 euros, que millorarà la capacitat de desguàs de la zona compresa entre els carrers Lo Gaiter del Llobregat, Enric Morera, Onze de Setembre i Ronda de Llevant.

El traçat del col·lector, que s'ha dividit en quatre fases, una de les quals està en execució a la carretera de la Marina, desembocarà al col·lector interceptor d'aigües residuals, i les aigües pluvials continuaran fins al canal de la Bunyola. Les aigües residuals arribaran a la depuradora del Baix Llobregat mitjançant un col·lector que ja està construït. El projecte comporta la construcció de més de 1.900 metres de col·lector. El cabal màxim serà de 16,8 metres cúbics per segon, per a una població de 27.060 habitants.

Núria Pedrals

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...